Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

Κόσμημα-φίδι! Ξεπέρασε το φόβο σου για τα ερπετά...


Το φίδι έχει χρησιμοποιηθεί ως θέμα στα κοσμήματα εδώ και αιώνες. Από την αρχαία Ρώμη μέχρι και το Hollywood, φοριέται για να δείξει την ισχυρή, αισθησιακή και επικίνδυνη προσωπικότητα του ατόμου που το επέλεξε ως κόσμημα! Η έμπνευση για αυτού του είδους τα κοσμήματα πολλές φορές προέρχεται και από το 8, την γραφική αναπαράσταση του απείρου.


Δεν αισθάνεστε ένα μυστικισμό γύρω από αυτό το φίδι ως κόσμημα;

Δεν ντρέπομαι να παραδεχτώ την "φιδοφιλία" μου στα κοσμήματα! Όπως άλλωστε έχω διαπιστώσει δεν είμαι η μόνη! Από την Κλεοπάτρα μέχρι την Madonna το φίδι έχει φορεθεί σαν δαχτυλίδι, βραχιόλι, κολιέ, σκουλαρίκια…Στην ελληνική μυθολογία το δαχτυλίδι-φίδι ήταν πολύ δημοφιλές, το φορούσαν προς τιμήν του Ασκληπιού, ο οποίος χτυπήθηκε από τον Δία με κεραυνό από φόβο μην μετατρέψει σε αθάνατους τους κοινούς θνητούς με τις ιατρικές του ιδιότητες. Από τότε το φίδι συμβολίζει την καλή υγεία και την αφθονία. Λόγω του σχήματος του, το κόσμημα-φίδι, σε πολλούς προκαλεί την αίσθηση του χρόνου και της αιωνιότητας. Ο κύκλος μάλιστα σε πολλούς λαούς θεωρείται σύμβολο τελειότητας και πληρότητας.
Το κόσμημα –φίδι είναι ένα διαχρονικό κομμάτι που επιβιώνει ανά τους αιώνες και έχει αγκαλιάσει τον λαιμό αμέτρητων γυναικών, όλων των ηλικιών και των φυλών…


ΤΟ ΦΙΔΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ


 
 
 
 
 
 
 
 
 2 σχόλια:

kariatida62 είπε...

To φίδι ταιριάζει να κοσμεί την γυναίκα...έχουν κάτι κοινό που δεν μπορώ να το προσδιορίσω,αλλά η χημεία υπάρχει!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Δροσοσταλίτσα!
Το blog σου είναι τέλειο!
Τέλειες ιδέες, προτάσεις και πληροφορίες!
Μπράβο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι