Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Μαργαριτάρια ένα κλασικό κόσμημα. Έξυπνες συμβουλές για την αγορά και τη συντήρηση.

Ένας πολύ καλός τρόπος να επενδύσεις σε ένα κλασικό κόσμημα, που θα είναι πάντα στη μόδα, είναι η αγορά ενός κολιέ μαργαριταριών. Είναι σπουδαίο για κάθε περίπτωση. Τα μαργαριτάρια είναι ιδανικά για ένα χαλαρό δείπνο ή για μια επίσημη εμφάνιση σε ένα γάμο.



Συμβουλές για την αγορά μαργαριταριών:


Κάποια από τα στοιχεία που θα πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε μαργαριτάρια είναι η λάμψη, το σχήμα, το μέγεθος και η απόχρωση, ανάμεσα σε άλλα.
Υπάρχει μια συμπαγής λάμψη στα μαργαριτάρια υψηλής ποιότητας. Προσοχή στο πόσο στρογγυλές είναι οι πέρλες, εάν έχουν λεία επιφάνεια χωρίς ρωγμές στο τελευταίο στρώμα και φροντίστε να ταιριάζουν μεταξύ τους στην απόχρωση.Όταν ξεκινάτε για να ψωνίσετε μαργαριτάρια πρέπει να έχετε επίγνωση του προυπολογισμού σας και να επισκεφθείτε αρκετά καταστήματα για να πετύχετε την καλύτερη συμφωνία .
Δοκιμάστε πολλά διαφορετικά μαργαριτάρια για να δείτε ποιο σας αρέσει. Οι πέρλες Akoya έχουν προσιτές τιμές, τα Μαργαριτάρια της Νότιας Θάλασσας και τα Tahitian οι δύο άλλες επιλογές.
Είναι διαθέσιμα σε λευκή ή χρυσή ή ρόζ, ακόμα και μαύρη απόχρωση. Επιπλέον, θα μπορούσατε να επιλέξετε μαργαριτάρια του γλυκού νερού που είναι λιγότερο ακριβά και το ίδιο όμορφα.


Συμβουλές για σωστό καθαρισμό των μαργαριταριών:


Φοράτε τα μαργαριτάρια σας, αφού έχετε βάλει άρωμα ή λοσιόν, ειδάλλως θα δημιουργηθεί ένας φλοιός πάνω στις πέρλες και θα χάσουν την λάμψη τους.
Αφού τα φορέσετε και όταν πλέον τα βγάλετε για να τα αποθηκεύσετε, σκουπίστε τα με ένα στεγνό πανί για να καθαρίσουν. Μπορείτε πάντα να αναθέσετε σε ένα ειδικό να τα καθαρίσει.
Μαργαριτάρια που έχουν χάσει τη λάμψη τους θα πρέπει να σκουπιστούν προσεκτικά με ένα υγρό πανί και και να στεγνώσουν σε μια επίπεδη επιφάνεια. Σκουπίστε τα μαργαριτάρια σας με ένα πανί και λίγο ελαιόλαδο για να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στην αρχική τους λάμψη.

Πώς να φροντίσετε τα μαργαριτάρια:


Για είστε σίγουρη ότι τα μαργαριτάρια σας θα αντέξουν, ώστε να περάσουν και στις επόμενες γενιές, πρέπει να τους φέρεστε με ευγένεια! Μην τα φυλάσσετε μαζί με άλλα κοσμήματα γιατί μπορεί να γρατσουνηθούν.
Να τους φέρεστε με ευγένεια και μην τα αφήνετε πάνω στην τηλεόραση ή το καλοριφέρ γιατί η υπερβολική θερμότητα μπορεί να αλλάξει το χρώμα τους.

Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιήσετε μόνο καθαριστικά που είναι ασφαλή για χρήση σε μαργαριτάρια.
Οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό θα μπορούσε να βλάψει την εύθραυστη υφή τους.
Τέλος, θα πρέπει να κρατάτε τα μαργαριτάρια σας σε επίπεδη επιφάνεια, γιατί όταν τα κρεμάτε το σκοινί που τα συνδέει μπορεί να απλώσει και να χάσει το σχήμα του.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια!
Γραφεις:"Προσοχή στο πόσο στρογγυλές είναι οι πέρλες, εάν έχουν λεία επιφάνεια χωρίς ρωγμές στο τελευταίο στρώμα"

Δηλαδή πέρλες με μη λεία επιφάνεια,δηλαδή με καποια αυλακια και με μη τελειο σφαιρικο σχημα ειναι ψεύτικες?

drosostalitsa είπε...

Το να έχουν αυλάκια οι πέρλες θεωρείται ψεγάδι.Αυτό δε σημαίνει ότι είναι ψεύτικες, αλλά οτι είναι ελαφρώς χαμηλής ποιότητας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι