Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2009

Παιδικά κοσμήματα! Τι να διαλέξω;

Οι γονείς είναι πάντα τόσο περήφανοι για τα χαριτωμένα μπουμπούκια τους που θέλουν να τα στολίσουν με κοσμήματα! Βέβαια η επιλογή των παιδικών κοσμημάτων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε όταν πρόκειται να διαλέξουμε ένα κόσμημα για το αγγελούδι μας!Το δέρμα των παιδιών είναι πολύ ευαίσθητο και τα μωρά τείνουν να βγάζουν πολλά εξανθήματα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί λοιπόν με τα υλικά των κοσμημάτων και να επιλέγουμε χρυσό, πλατίνα ή ασήμι αντί κάποιων άλλων κραμάτων, όπως το νικέλιο, που μπορούν να ερεθίσουν το τρυφερό δερματάκι του παιδιού.


Η αγορά κάθε τύπου αλυσίδας με μενταγιόν ή βραχιόλια με φυλαχτά για το παιδί πρέπει να αποφεύγεται. Οι αλυσίδες και τα κρεμαστά κοσμήματα εύκολα μπορούν να μπλεχτούν με τα μαλλιά ή να τυλιχτούν γύρω από το λαιμό του παιδιού. Τα μενταγιόν και τα φυλαχτά είναι δελεαστικά για τα παιδιά να τα βάλουν στο στόμα τους, να τα μασήσουν, ακόμα και να τα καταπιούν. Αν θέλετε να αγοράσετε μια αλυσίδα για το μωρό σας, καλύτερα να περιμένετε έως ότου το παιδί είναι αρκετά μεγάλο για να τη φορέσει. Επίσης, τα δαχτυλίδια μπορεί να φαίνονται πολύ όμορφα στα δαχτυλάκια του παιδιού, αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της κατάποσης. Δεν χωράει ρίσκο σε αυτή την περιπτωση!


Το καλύτερο κοσμήμα που μπορούμε να αγοράσουμε για το παιδί μας είναι ένα όμορφο ζευγάρι σκουλαρίκια., βέβαια αυτό ισχύει περισσότερο για τα κοριτσάκια… Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία από υλικά και θέματα και είναι ασφαλέστερα από τα υπόλοιπα κοσμήματα.

Χαριτωμένα παιδικά κοσμήματα


 

 


 

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι