Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Βικτωριανά Κοσμήματα



Όταν το 1837 η Βασίλισσα Βικτωρία ανέβηκε στο θρόνο, τα κοσμήματα είχαν χαρακτήρα ρομαντικό και παράλληλα εθνικιστικό. Η Βικτωρία είχε μεγάλη επιρροή στις γυναίκες της εποχής και δημιουργούσε μόδα με τις φανταχτερές επιλογές της. Η λατρεία της για τα κοσμήματα αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία εντυπωσιακών κοσμημάτων, που τα φορούσαν καλοντυμένες κυρίες για να ολοκληρώσουν την εμφάνιση τους, αλλά και να δηλώσουν την κοινωνική τους θέση ή την οικογενειακή τους κατάσταση.







Χαρακτηριστικά Βικτωριανά Κοσμήματα

Συναισθηματικά & Ρομαντικά Κοσμήματα
Μενταγιόν με φωτογραφίες της οικογένειας, κοσμήματα με καρδιές, τόξα και ρομαντικές ρήσεις.



 

 
 
 


Κοσμήματα εμπνευσμένα από τη Φύση
Κομμάτια με ζωικά και φυτικά μοτίβα, όπως δέντρα, πουλιά, έντομα, κοχύλια και φίδια (που αντιπροσώπευαν την αιωνιότητα, την σοφία και την καλή τύχη).

 
 
 
 
 



Αρχαία Κοσμήματα
Τα αρχαιολογικά ευρήματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (στην Αίγυπτο, την Ιταλία και την Ελλάδα) κατέλαβαν τη φαντασία της Βικτωρίας και επηρέασαν τα σχέδια των κοσμημάτων. 'Έγιναν πολλές αναπαραγωγές από το ελληνικό, το ρωμαϊκό, το αιγυπτιακό και ετρουσκικό στυλ.

 
 
 

 


Κοσμήματα Πένθους
Με το απροσδόκητο θάνατο του συζύγου της Βικτωρίας το 1861, αυτή και ολόκληρο το έθνος έπεσε σε μια μακρά περίοδο πένθους. Αυτό προκάλεσε μεγάλη ζήτηση για κοσμήματα με μαύρο σμάλτο και όνυχα.

 
 
 


Ημιπολύτιμες πέτρες στα Κοσμήματα
Οι ημιπολύτιμοι λίθοι ήταν προσιτοί και δημοφιλείς - γρανάτης, αμέθυστος, κοράλλι, τυρκουάζ, μαργαριτάρια και οπάλι (μια από τις αγαπημένες πέτρες της Βασίλισσας Βικτώριας).

 
 
 

 


Περίτεχνα σχέδια σε Χρυσό
Πολύ δημοφιλές στυλ ήταν τα κοσμήματα με πολύχρωμο χρυσό. Επίσης η χαρακτική στο χρυσό ευδοκίμησε για την κατασκευή περίτεχνων μοτίβων στα Βικτωριανά κοσμήματα.

 


 
 

5 σχόλια:

faraona είπε...

Ωραίο πόστ!
καλημέρες

drosostalitsa είπε...

Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ :)

Σου εύχομαι ένα τέλειο σαβ/κο!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Πως μπορουμε όμως να τα φτιάξουμε όλα αυτά, ή έστω που να τα βρούμε;
Τελεια όλα!

drosostalitsa είπε...

Νομίζω οτι τα περισσότερα απο αυτά σαν αρχάριες που είμαστε ..δεν μπορούμε να τα φτιάξουμε Ρίκη μου. Εγώ επέλεξα κομμάτια που μου άρεσαν μεσα στο web και σας τα δείχνω, το blog μου δεν ειναι διαφημιστικο :)

kariatida62 είπε...

Tι ωραία που είναι όλα!!! Επιβλητικά! Λεπτομερειακά! και για συγκεκριμένες περιστάσεις...
Μπράβο βρε Δροσοσταλίτσα , που έψαξες και τα βρήκες!
Μπράβο που διόρθωσες και το ιστολόγιο και μας επιτρέπεις ...να σου μιλάμε!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι