Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Vintage βραχιόλι με χάντρες! Φτιάξτο μόνος σου

Το βραχιόλι που θα σας δείξω σήμερα έχει vintage χαρακτήρα και είναι ευκολο στην κατασκευή. Τα χρώματα του είναι διαλεγμένα με ρομαντική διάθεση άλλης εποχής...




Θα χρειαστώ
  • Πετονιά ή πολύ μαλακό σύρμα
  • 7 ορθογώνιες καφέ γυάλινες χάντρες
  • 32 στρογγυλές πέρλες 4mm
  • 32 πράσινες γυάλινες χάντρες ρόμβους
  • 16 ροζ γυάλινες χάντρες ρόμβους
  • 112 επιχρυσωμένα μεταλικές ροδέλες
  • 1 κούμπωμα

Αν και αυτό το βραχιόλι φαίνεται σα να εχει 2 διαφορετικά σκέλη, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα συνεχόμενο. Θα χρειαστώ περίπου 4 φορές μεγαλύτερο μήκος πετονιάς από όσο θέλω να είναι το τελικό βραχιόλι μου.

Βήμα 1
Βάζω το κούμπωμα στην πετονιά και το τραβάω να έρθει στο κέντρο του μήκους της πετονιάς. Ξεκινάω να βάζω τις χάντρες μου με αυτή τη σειρά. 2 επιχρυσες ροδέλες, 1 πέρλα, 1 επίχρυση ροδέλα, 1 πράσινος ρόμβος, 1 επίχρυση ροδέλα, 1 ρόζ ρόμβος, 1 επίχρυση ροδέλα, 1 πράσινος ρόμβος, 1 επίχρυση ροδέλα, 1 πέρλα και 2 επίχρυσες ροδέλες. Βάζω τις αντίστοιχες χάντρες και από την άλλη μεριά της πετονιάς.

 

Βήμα 2
Τώρα περνάω μια καφέ ορθογώνια χάντρα στο ένα άκρο και αυτό το άκρο της πετονιάς το περνάω μέσα από τις 2 τελευταίες επίχρυσες ροδέλες του άλλου άκρου. Πιάνω τώρα το άλλο άκρο και το περνάω μέσα από την καφέ ορθογώνια χάντρα και τις 2 τελευταίες επίχρυσες χάντρες του άλλου, όπως φαίνεται στην εικόνα.



Βήμα 3
Συνεχίζω να βάζω τις χάντρες μου με το ίδιο μοτίβο ώς που να φτάσω στο επιθυμητό μήκος. Όταν φτάσω στο τέλος θα έχω 2 επίχρυσες ροδέλες στο κάθε άκρο της πετονιας.



Βήμα 4
Βάζω τώρα το κούμπωμα και δένω 1 κόμπο τα δύο άκρα πιάνοντας και το κούμπωμα μέσα στο κόμπο. Για να μη φαίνονται άσχημα οι κόμποι που θα ασφαλίσουν και θα κάνουν πιο γερό το βραχιόλι μου, δεν θα τους κάνω σε εκείνο το σημείο. Αλλά θα περάσω το κάθε άκρο μέσα από τις απέναντι επίχρυσες ροδέλες και την περλα και θα κάνω εκεί από ένα κόμπο αντίστοιχα σε κάθε μερια, με τον οποίο θα δένω το άκρο μου πάνω στο κυρίως σκέλος του βραχιολιού.



Το vintage βραχιόλι μου είαι έτοιμο!
Καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

Théodora είπε...

υπέροχο! πολύ όμορφο, απλό, και..vintage..!!μπράβο σου!! :)

Signorina Christina είπε...

polu wraio!!I'll give it a try ;)

SignorinaTina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι