Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Τεχνική τυλίγματος χάντρας με σύρμα



Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τυλίξουμε μια χάντρα και να την μετατρέψουμε σε κρεμαστό. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την τεχνική για φυλακτά, χάντρες σε σχήμα δάκρυ ή οποιαδήποτε άλλη χάντρα με τρύπα στην άκρη, όπως η χάντρα-καρδιά που θα τυλίξουμε εδώ.
Χρειάζεται αρκετή εξάσκηση για να καταφέρουμε να κάνουμε καλοσχηματισμένα τυλίγματα. Η επιμονή είναι η λέξη-κλειδί σε αυτή την τεχνική! Όμως είναι πολύ χρήσιμη και η προσπάθεια αξίζει τον κόπο, μιας και θα τη χρειαστούμε πολλές φορές στην κατασκευή κοσμημάτων.



Θα χρειαστώ:
  • Σύρμα
  • Χάντρα με τρύπα στην άκρη (εδώ χάντρα-καρδιά)
  • Πένσα με στρογγυλή μύτη
  • Πένσα με επίπεδη μύτη
  • Κοφτάκι




Βήμα 1
Κόβω περίπου 10εκ. σύρμα και το πιάνω από το κέντρο με την επίπεδη πένσα. Το κρατώ με την άκρη της πένσας ή πιο μέσα, αναλόγως πόσο μεγάλη είναι η χάντρα μου. Για μια μεγάλη χάντρα θα βάλω το σύρμα στο εσωτερικό της πένσας για να δημιουργήσω αρκετό χώρο για τη χάντρα.



Βήμα 2
Λυγίζω το σύρμα ώστε να φαίνεται όπως στην εικόνα



Βήμα 3
Περνάω τη χάντρα-καρδιά στο σύρμα.



Βήμα 4
Πιάνω το σύρμα από τα 2 άκρα και τα διασταυρώνω διαγώνια πάνω από το κέντρο της χάντρας μου



Βήμα 5
Κόβω το ένα άκρο του σύρματος περίπου 3-4χιλ από το σημείο που διασταυρώνεται με το άλλο



Βήμα 6
Με την επίπεδη πένσα μου ευθυγραμμίζω τα 2 άκρα να βρίσκονται κατακόρυφα στη χάντρα.



Βήμα 7
Πιάνω τα 2 άκρα με την πένσα με τη στρογγυλή μύτη ακριβώς στην άκρη του κομμένου σύρματος.



Βήμα 8
Τυλίγω το μακρύ άκρο του σύρματος γύρω από την στρογγυλή πένσα ώστε να κάνω μια θηλιά.



Βήμα 9
Σ'αυτό το σημείο μπορούμε να περάσουμε από τη θηλιά το εξάρτημα-αγκίστρι ένα κατασκευάζουμε σκουλαρίκια. Πιάνω με την επίπεδη πένσα την θηλιά και με το χέρι μου γυρίζω το σύρμα γύρω από τη βάση.



Βήμα 10
Τυλίγω το σύρμα γύρω γύρω από τη βάση και στο σημείο που θέλω κόβω με το κοφτάκι. Για να μην προεξέχει η άκρη πιέσω λίγο με την επίπεδη πένσα μου.




Και είναι έτοιμο!



Καλή επιτυχία!






7 σχόλια:

Envy είπε...

axou ti kalooooo! enthousiastika!!! Prepei na to dokimasw opws k dhpote afto!!! ouf, ti tha kanw me sena vre kopelia...den se prolavainw!!!

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

Μπα δε νομίζω να τα καταφέρω να στριφογυρίσω το σύρμα, θα μου φύγει και θα γελάσουμε πάλι... Κι έχω και κάτι σβαρόσφσκι που θέλω να τα κάνω κάτι . Ας είναι θα προσπαθήσω και θα σου πω. Πάντως μπράβο είσαι πολύ αναλαυτική και κατατοπιστική

drosostalitsa είπε...

Καλημερα!
Είναι λίγο δύσκολο να τα καταφέρεισ με την πρώτη αλλα τίποτα δεν έιναι τοοοοόσο δύσκολο για μας τις χρυσοχέρες! Χιχιχι!

mystery girl είπε...

Πολύ ωραίο θα το προσπαθήσω. Καλό σαββατοκύριακο!

erifili είπε...

Δροσοσταλίτσα μου Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές. ΄Ολες τις τεχνικές που δείχνεις τις ξέρω.Την τεχνική να βγάζω τόσο καθαρές φωτό μπορείς να μου την μάθεις? Εσύ παιδί μου παίρνεις σε όλα ΑΡΙΣΤΑ. Αν δεις τις δικές μου φωτό θα καταλάβεις.Να είσαι πάντα καλά και πάντα δημιουργική και κατατοπιστική.Καλές γιορτές και πάλι

Irene είπε...

Το δοκίμασα και έγινε ένα ζευγαρι από εξαίσια σκουλαρίκια!
Ευχαριστώ για τις λεπτομερείς οδηγίες!

Φανή είπε...

Δροσοσταλιτσα ηθελα να σου ζητησω μια χαρη μηπως μπορεις να μας αναρτησεις τεχνικες με κορδονια και δερμα, δεσιματα με διαφορα υλικα οπως χαντρες μεταλλα κα. Σ ευχαριστω πολυ. Μ αρεσουν τα κοσμηματα που φτιαχνεις γιατι πολλα απ αυτα μου θυμιζουν την τεχνοτροπια Θιβετιανων κοσμηματων που ειναι εξαιρετικη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι