Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Σκουλαρίκι στο Φρύδι (eyebrow piercing)

Οι νέοι κάνουν τα πάντα για να είναι μοντέρνοι και trendy!
Ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιούν - ανάμεσα σε πολλούς άλλους- είναι το τρύπημα στο φρύδι (eyebrow piercing).
Πλέον το σκουλαρίκι στο αυτί και τη μύτη θεωρείται βαρετό και passé!
Tο piercing στο φρύδι  είναι το νέο trend της εποχής!


Τι κίνδυνοι υπάρχουν;

Eκτός από τον τύπο του σκουλαρικιού, που θα φορέσετε, όταν κάνετε το τρύπημα στο φρύδι, θα πρέπει να σας απασχολήσουν κι άλλα θέματα. Πριν αποφασίσετε να τρυπήσετε το φρύδι σας θα πρέπει να είστε ενημερωμένοι για τους κινδύνους που κρύβονται. Μερικοί από αυτούς:

·    Πιθανόν να είστε αλλεργικοί και επιρρεπής σε μολύνσεις.
·    Η βελόνα με την οποία θα γίνει το piercing θα πρέπει να είναι καλά αποστειρωμένη.
·    Το άτομο που θα σας τρυπήσει το φρύδι πρέπει να είναι άξιο εμπιστοσύνης και να έχει γνώσεις πάνω στην τεχνική του piercing.


Πηγαίνοντας σε ένα καλό piercing studio και επιμένοντας να χρησιμοποιηθεί αποστειρωμένη βελόνα μπορείτε να αποφύγετε το ρίσκο. Παρόλαυτα ο κίνδυνος της μόλυνσης, αφού τελειώσει η διαδικασία του τρυπήματος, υπάρχει ακόμα. Από κει και πέρα είναι στο χέρι σας να προσέχετε και να φροντίζετε την νέα τρύπα στο φρύδι σας.




Ένας τρόπος για να μείνετε μακριά από μολύνσεις είναι η  επιλογή του σωστού τύπου σκουλαρικιού. Να θυμάστε ότι στην ουσία έχετε κάνει ένα "κόψιμο" στο δέρμα σας και αυτό πρέπει να γιατρευτεί. Οπότε όταν έρθει η στιγμή να αγοράσετε ένα σκουλαρίκι για το φρύδι, μην είστε τσιγκούνηδες και επιλέξτε κάτι καλό.Η καλύτερη επιλογή είναι το ανοξείδωτο ατσάλι (stainless steel).Πολλοί επιλέγουν ασημένια σκουλαρίκια, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Το ασήμι μαυρίζει και μπορεί να δημιουργηθεί μια μόνιμη μαύρη περιοχή γύρω από την τρύπα. Ο χρυσός και το τιτάνιο είναι δυο πολύ καλές επιλογές για σκουλαρίκια φρυδιού, αν και δε χρησιμοποιούνται τόσο συχνά.



Πως θα φροντίσω το piercing στο φρύδι;

Χρειάζεται να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ωσότου επουλωθεί η πληγή στην τρύπα. Ίσως να χρειαστεί να περάσουν πάνω από 6 εβδομάδες πριν μπορέσετε να αλλάξετε το αρχικό σκουλαρίκι με κάποιο άλλο της αρεσκείας σας. Όλο αυτό το διάστημα θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίζετε το piercing σας. Πολύ χρήσιμες συμβουλές μπορείτε να πάρετε από το piercing studio όπου κάνατε την τρύπα. Μερικές από αυτές:

·    Πλύνετε καλά τα χέρια σας προτού έρθετε σε επαφή με το piercing. Σίγουρα δε θέλετε τα μικρόβια που έχουν τα χέρια σας να μεταφερθούν στην τρύπα κατά τη διάρκεια της επούλωσης.
·    Τις πρώτες μέρες θα πρέπει να γυρίζετε το σκουλαρίκι μέσα στην τρύπα. Αυτό βοηθάει την τρύπα να γίνει μόνιμη και αποφεύγετε το ρίσκο να κλείσει
·    Αγοράστε κάποιο αντί-βακτηριδιακό προϊόν με το οποίο θα καθαρίζετε την τρύπα 1-2 φορές την ημέρα.
·    Είναι συχνό φαινόμενο να βγαίνουν κάποια υγρά από την τρύπα στο φρύδι. Μην πανικοβάλλεστε, είναι φυσικό. Απλά βεβαιωθείτε ότι το σκουλαρίκι που φοράτε επιτρέπει την ροή των υγρών προς τα έξω.
·    Επίσης μην τρομάξετε εάν η περιοχή τριγύρω από το piercing  είναι πρησμένη. Το πρήξιμο θα εξαφανιστεί  εντός ολίγων ημερών.
·    Αποφύγετε τη χρήση make-up και κρέμας στην περιοχή. Όταν η τρύπα γιατρευτεί πλήρως θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε. Απλά κάντε υπομονή περίπου 6 εβδομάδες.
·    Επίσης πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αλλάζετε ρούχα για να μην σκαλώσουν στο σκουλαρίκι σας.
·    Εάν παρόλες τις προσπάθειες το piercing σας εξακολουθεί να είναι ερεθισμένο, καλά θα κάνετε να πάτε μια βόλτα στο piercing studio από όπου ξεκινήσατε. Εκεί κάποιος θα σας το καθαρίσει και θα το φροντίσει με τις κατάλληλες διαδικασίες. Εάν και πάλι δεν δείτε αποτελέσματα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε ένα γιατρό.



Η περιοχή του φρυδιού είναι ένα ευαίσθητο σημείο, επειδή το δέρμα εκεί είναι λεπτό και δεν υπάρχουν πολλά στρώματα ιστών από κάτω. Άλλωστε το φρύδι υπάρχει σε εκείνη τη θέση για να προστατεύει το μάτι από σκόνη και βρωμιά, και είναι φυσιολογικό να συσσωρεύονται ακαθαρσίες που μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση. Εάν είστε  πρόθυμοι να αναλάβετε την ευθύνη για τη φροντίδα του piercing στο φρύδι σας, κάντε μια βόλτα στο piercing studio της πόλης σας και αποκτήστε ένα μοντέρνο στολίδι στο πρόσωπο σας.

8 σχόλια:

kariatida62 είπε...

AAAA μ'αυτό το piercing! Έκανε ο μικρός ο γυιός μου στο φρύδι,το Καλοκαίρι, μόλις πήρε το proficiency,επωφελούμενος την χαρά μου(σκέφτηκε δεν θα μου φωνάξει πολύ η μάνα μου) και μούρθε ταμπλάς στο κεφάλι που τον είδα με την πρόκα στο μάτι!
Ευτυχώς όμως επειδή παίζει ποδόσφαιρο, φοβήθηκε μην χτυπήσει τόβγαλε,τόχασε και η τρύπα έκλεισε, παρόλο που είχαν περάσει τρείς μήνες που το φορούσε!!! Τα νεανικά δέρματα εύκολα κλείνουν..
Χαρά εγώ!!!!

drosostalitsa είπε...

Βρε Καρυ μου, χαλάλι μια τρύπα στο φρύδι, ολόκληρο proficiency σου έφερε το παιδί!!! Δεν είναι εύκολο πράγμα!
Εμένα μου αρέσει, για να λέμε την αλήθεια, αν και δε θα το έκανα ποτέ σε μένα!
<--------φοβιτσιάρα με τις βελόνες....

ο παρατηρητης είπε...

http://tostekitoykallitexni.blogspot.com/
an deiw kati poy na soy aresei kai to pareis tha xaro poli na eisai i proti poy tha poyliso kati mias kai eisai sxetikh me ayto

Rena είπε...

Δροσοσταλίτσα μου σου αξίζουν χίλια βραβεία έλα να πάρεις το ένα απ΄αυτά σε περιμένει στο μπλογκ μου!

rania είπε...

geia sas!!!! prin duo meres ekana piercing sthn muth mou. enw mou eixe kleisei h trupa edw kai 2 xronia peripou thn 3ana anoi3a. ebaza kai bazw oinopneuma kai guriza to skoulariki pou kai pou. to bradu omws ths meras pou ekana thn trupa h muth mou prhsthke kai ponousa arketa wste na mh mporw na koimh8w xwris pausipono. thn epomenh mera h muth mou prhstike kai ponaei fovera. phra auth pou mou ekane thn trupa thl kai mou eipe oti einai apoluta fusiologiko.... einai ontws apoluta fusiologiko na ponaei sxedon olo mou to magoulo h' na to bgalw amesws?

drosostalitsa είπε...

Φιλη μου δεν είναι καθόλου φυσιλολογικό να πονάς σε τέτοιο βαθμο. Αν και δεν είμαι ειδική σου προτείνω να το βγάλεις ή αν δεν θες να το βγάλεις να επισκεφτείς ένα γιατρό για να σε συμβουλέψει!
Καλό απόγευμα

firestorm είπε...

Η γυναίκα μου είναι 29 και φόραγε σκουλαρίκι ψηλά στο αυτί για 7 χρόνια. Φυσικά μετα απο φασαρίες και κλάματα το έβγαλε λόγο οτι εγώ είμαι πολύ συντηρητικός με κατι τέτοια, απο μικρός φυσικά. Εχει τώρα 3 μήνες να το φορεσει και το περιποιήται συχνά με οινόπνευμα. Είδη αρχίζει να επουλωνεται παρόλο που είχε ανοιξει αρκετά όλα αυτά τα χρόνια, η τρύπα πλέον φαίνεται σιγά σιγά να κλείνει ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δόξα το Θεό. Αν συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό σε 1 χρόνο δε θα χωράει κατι εκεί. Φυσικά αν δε δώ τα αποτελέζματα που θέλω θα βάλω μπροστά το λέιζερ. Πρέπει όμως να παίζει και ρόλο ο οργανιζμός πως δέχετα τις μεταβολές. Στη περίπτωση της γυναίκας μου φαίνεται να επουλώνεται με γρήγορους ρυθμούς. Τώρα για ένα μικρό σημαδάκι στο μέλλον ε όσο και να είναι δε το συζηάμε αν φαίνεται μόνο με βυθοσκόπιο

Unknown είπε...

geia sas 8elo na sas kano merikes erhthseis 1 eimai koritsi kai to kalokairi 8elo na kano trupa sto frudi se poio apo ta dio paei kalhtera de3i/aristero 2 sto lousimo otan thn kanw thn trupa pos mporw na to prostatepsw apo to na minei nero mesa h kati paromio opos sapouni 3 re paidia pos 8a to strivo to skoulariki mes sto frudi den ponaei?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι