Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Χάντρες Millefiori





To Millefiori, επίσης γνωστό και ως "1000 λουλούδια", είναι ένα σχέδιο γυαλιού που χαρακτηρίζεται από ένα μωσαϊκό με πολύχρωμα λουλούδια.


Οι Millefiori χάντρες είναι χειροποίητα μπαστούνια από γυαλί λιωμένα μαζί και κομμένα σε διατομές. Οι πρώτες ενετικές millefiore χάντρες έγιναν κατά τη διάρκεια του δέκατου ένατου αιώνα, αλλά μερικές χρονολογούνται  αρκετά νωρίτερα. Οι millefiori ράβδοι αποτελούσαν αντικείμενο συναλλαγής πίσω στην αρχαία Ρώμη, αν και η τεχνική αναπτύχθηκε πολύ περισσότερο στο Murano της Ιταλίας κατά τον 15ο αιώνα.

Η τεχνική για τη δημιουργία αυτού του τόσο εντυπωσιακού υλικού δεν είναι απλή, γιατί καθώς θερμαίνεται το γυαλί είναι δύσκολο να διατηρηθεί ο αρχικός σχεδιασμός των λουλουδιών. Βέβαια το αποτέλεσμα μετά την ψύξη του γυαλιού είναι πανέμορφο και η κάθε χάντρα είναι μοναδική! Η τεχνική millefiori εφαρμόζεται σε διάφορα μεγέθη και μορφές και σε αμέτρητους συνδυασμούς χρωμάτων.

Όποια χάντρα ή μενταγιόν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή των χειροποίητων κοσμημάτων σας, ένα είναι σίγουρο: ότι θα το αγαπήσετε!



Ιδέες 

 
 
 
 
 
 
 
 


 





6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι τέλειες αυτές οι χάντρες Millefiori! Το αποτέλεσμα που φτιάχνουν μοιάζει με έργα του Gaudi. Έχω ένα τέτοιο βραχιόλι σαν της φωτογραφίας και είναι απ'τα αγαπημένα μου.
Ωραία όσα μας δείχνεις Δροσοσταλίτσα!

Μαρία Έλενα είπε...

Είναι πολύ όμορφες αυτές οι χάντρες.
Σ' ευχαριστώ γλυκιά μου που μας τα παρουσιάσες.
Φιλάκια ...

kariatida62 είπε...

Πανέμορφη αυτή η τεχνοτροπία!Δεν γνώριζα ότι την ονομάζουν έτσι!
Ταιριάζει απόλυτα σε χαρούμενους ανθρώπους σαν κι εσένα Δροσοσταλίτσα μου!

xeirodimiourgies είπε...

Είναι ΤΕΛΕΙΕΣ! Σε ευχαριστώ για αυτό το αρθράκι Δροσοσταλίτσα! Πω πω, ξεσηκώθηκα τώρα, θα τις ψάξω στην αγορά για να τις δ από κοντά!

drosostalitsa είπε...

Πολύ μου αρέσουν αυτές οι χάντρες! Δίνουν στα κοσμήματα μου ΦΩΣ...

Καλημέρα από τον παγωμένο Εβρο!

Μανουσάκη Ειρήνη είπε...

popo einai teleia mpravo pragmatika eimai mikrh sthn hlikia molis 14-15 k prospa9w na empneustw ts idees sas oi opoies einai katapliktikes me poli fantasiaaa!sas a3izoun sunxarhthria!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι