Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Beadmobile

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι χάντρες και τα αυτοκίνητα;
Ίσως εμείς να μην μπορούμε να τα συνδέσουμε, αλλά στο μυαλό του David Best αυτά τα δύο πάνε μαζί! Ο Αμερικάνος καλλιτέχνης σχεδίασε το "Beadmobile", μία Cadillac του 1962 στην οποία κόλλησε χρωματιστές χάντρες σε εκπληκτικά μοτίβα. Αυτό το εκκεντρικό έργο χρειάστηκε την δημιουργικότητα εκατοντάδων ανθρώπων που βοήθησαν να κολληθούν οι χάντρες πάνω στα διάφορα μέρη του αυτοκινήτου.

Το 2002 αντιπρόσωποι της Essen Motor Show της Γερμανίας, πρότειναν στον David Best να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο για την ετήσια έκθεση αυτοκινήτων τους, που είναι και από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Ο Βest ήθελε να δημιουργήσει κάτι που θα ήταν έξω από τα καθιερωμένα και έτσι άρχισε να σχεδιάζει ένα αυτοκίνητο καλυμμένο εξ ολοκλήρου από χάντρες.

Όταν έφτασε στη Γερμανία ο καλλιτέχνης κάλεσε το κοινό να συμμετέχει σε αυτό το project. Διάφοροι περαστικοί και πολλά σχολεία βοήθησαν στην διακόσμηση της Cadillac. Ανάμεσα στους ανθρώπους που συμμετείχαν στην δημιουργία ήταν και 50 μαθητές από το σχολείο της Helen Keller, που με τη θερμή υποστήριξη του David Βest κατάφεραν να ξετυλίξουν το ταλέντο τους.


Μετά την επιτυχία του στη Γερμανία το Beadmobile βρέθηκε σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις για άλλα 2 χρόνια και θαυμάστηκε από εκατομμύρια ανθρώπους. Ο Best σε δηλώσεις του είπε ότι θα προχωρήσει σε νέα έργα και υπενθύμισε ότι το πιο σημαντικό δεν είναι τα αντικείμενα και η τέχνη, αλλά η απήχηση που έχουν αυτά στη ζωή των ανθρώπων και η δημιουργία υπέροχων αναμνήσεων, τόσο για τον εαυτό του όσο και για όλους τους άλλους.

5 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πόσο υπομονή θα χρειάστηκε για κάτι τέτοιο???
Καλό μεσημέρι!!!

kariatida62 είπε...

Τα χρώματα πολύ αμερικάνικα....:)))

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΩ ΠΩ!!!
ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑVATAR ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ;ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ;
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ :))

drosostalitsa είπε...

Καλημέρα!
@Ελενα δεν ξέρω πόσο καιρό το εφτιαχναν, αλλα όταν δουλέυουν τόσα άτομα για ένα έργο, όλα γινονται πιο ευκολα!
@Καρυ μου τι θα διάλεγε ο Αμερικάνος? χιχι
@Σκρουτζάκο μου θα περάσω μόλις καταφέρω να ξεκλέψω λίιγο ελευθερο χρονο!
Φιλιά σε όλους

Katerina είπε...

Απίστευτο!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι