Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Elizabeth Taylor & Κοσμήματα - Μια σχέση πάθους

H Elizabeth Taylor είναι γνωστή για την ομορφιά της και τα βιολετί μάτια της, για το φιλανθρωπικό της έργο, για τους επτά συζύγους της, αλλά και για τα μοναδικά κοσμήματα της. Η συλλογή των κοσμημάτων της περιέχει μερικά από τα πιο καταπληκτικά κοσμήματα της ιστορίας  και τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα έχει δεχτεί από τους άντρες στη ζωής της. Το 2002  έγραψε  ένα βιβλίο με τίτλο Elizabeth Taylor: My Love Affair with Jewelry. Σε αυτό μοιράζεται με τους αναγνώστες τη συλλογή των κοσμημάτων της από  εξαίσια λαμπερά διαμάντια, ρουμπίνια, σμαράγδια και ζαφείρια.



Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα κοσμήματα στη συλλογή της Ελίζαμπεθ Τέιλορ είναι το 33 καρατίων διαμαντένιο δαχτυλίδι Krupp, το μαργαριτάρι  La Peregrina (δώρο Αγίου Βαλεντίνου  από τον Richard Burton), μια αντίκα τιάρα από διαμάντια (δώρο από τον Mike Todd),το Taj  Mahal  περιδέραιο με τo κίτρινο διαμάντι σε σχήμα καρδιάς ( δώρο από τον Richard Burton),η  καρφίτσα με τo διαμάντι "δούκισσα του Windsor", ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι 29 καρατιών (δώρο από τον Mike Todd), το  69 καρατίων διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού Taylor-Burton και τα  σμαράγδια της Μεγάλης Δούκισσας της Ρωσίας.




Στο βιβλίο της, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ λέει: "Είμαι πολύ τυχερή που έχω ορισμένα τόσο σημαντικά κομμάτια. Δεν πιστεύω ότι κάποιο από τα κοσμήματα αυτά μου ανήκει. Πιστεύω ότι είμαι η φύλακας τους, είναι εδώ για να τα απολαύσω, να τα φροντίσω, για να προσέχω για την ασφάλειά τους και να τα αγαπώ!"




Η Elizabeth Taylor ξεκίνησε τη δική της σειρά κοσμημάτων το 2005, με την ονομασία House of  Taylor Jewelry. Η νέα εταιρεία αγωνίστηκε για να κερδίσει έδαφος στην βιομηχανία του  κοσμήματος αλλά το Νοέμβριο του 2008 κατέληξε σε πτώχευση. Το περασμένο Δεκέμβριο ένα ακόμα  κατάστημα House of Taylor Jewelry άνοιξε στο Beverly Hills  όμως η Taylor δεν μπόρεσε να  παραβρεθεί λόγω προβλημάτων υγείας.

Αν και η πολυτάραχη ζωή της ηθοποιού ήταν γεμάτη από κινηματογραφικές επιτυχίες και ειδύλλια,  τα κοσμήματα κατείχαν πάντα μια θέση στην καρδιά της. Το πάθος της και η αγάπη της Elizabeth Taylor για τους πολύτιμους λίθους ήταν συνεχές σε όλη την πορεία της και ακόμα και σήμερα δεν παραλείπει να φοράει τα υπέροχα κοσμήματα της συλλογής της στις σπάνιες εμφανίσεις της.


Reblog this post [with Zemanta]

4 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Σκέψου μέχρι και η εταιρία της ΤAYLOR πτώχευσε!!!
Καλημέρα Δροσοσταλίτσα μου!!!

drosostalitsa είπε...

Καλημερα Καρυ μου!!! τι κανεις; ...βασικά και να πτωχεύσε η εταιρεία της Taylor...δε νομίζω να έχει ανάγκη αυτή!!! Εμάς ποιος θα μας σώζει;;;;

thumbelina είπε...

Νομίζω ότι η λέξη πάθος πάντα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή της, και για τα κοσμήματα και για τους άντρες της μα και για τους φίλους της, τα συναισθήματα της ήταν έντονα..
φιλια, καλή τσικνοπέμπτη!!!!

drosostalitsa είπε...

Καλή τσικνοπέμπτη thumbelina! Να περάσεις όμορφα σήμερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι