Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ethnic Κοσμήματα



ethnic κοσμήματα χαρακτηρίζονται από τα σύμβολα, τα υλικά και την τεχνική της δημιουργίας του κάθε διαφορετικού πολιτισμού στη γή. Τα κοσμήματα που προέρχονται από μια συγκεκριμένη περιοχή έχουν υλικά που υπάρχουν εκεί, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στη φύση. Τα σχέδια και τα μοτίβα  αποτυπώνουν την παράδοση της κάθε φυλής και η τεχνική αντανακλά τις συνήθειες και τις δεξιότητες  που είχαν αναπτύξει.

Σήμερα τα ethnic κοσμήματα γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα. Πολλοί guru της μόδας δηλώνουν οτι τα περιδέραια, τα βραχιόλια και τα σκουλαρίκια με ethnic στοιχεία μπορούν να μετατρέψουν πλήρως την εμφάνιση μιας γυναίκας. Η ανάμειξη φωτεινών χρωμάτων, μοτίβων και υφών είναι από τις βασικές μορφές αυτών των κομματιών. Επίσης οι ημιπολύτιμοι λίθοι, τα κοχύλια και το ξύλο, στοιχεία που βρίσκονται στη φύση, είναι από τα βασικά υλικά για την δημιουργία τους.

Τα Αφρικανικά κοσμήματα με χάντρες, τα ασημένια του Νεπάλ, τα χρυσά Αιγυπτιακά, τα πολύπλοκα Κέλτικα και τα χρωματιστά μοτίβα των Ινδιάνων της Αμερικής είναι κάποια από τα πιο διάσημα και πολυφορεμένα ethnik κοσμήματα. Οι ανθρωπολόγοι λένε οτι μέσα από αυτά μπορούμε να δούμε την κουλτούρα των πολιτισμών, τα πιστεύω τους, τις διάφορες τελετουργίες και φυσικά την ανάπτυξη της Τέχνης ανά τους αιώνες. Ορισμένοι πολιτισμοι πίστευαν οτι τα κοσμήματα και τα φυλαχτά φέρνουν τύχη, προστασία, δύναμη και θάρρος. Υπάρχουν διάφοροι συμβολισμοί για τα υλικά και τα σχέδια που διαφέρουν από λαό σε λαό. Παράδειγματα είναι ο Κέλτικος σταυρός, που συμβόλιζε το σύμπαν κομμένο στα 4, ή ο Αιγυπτιακός σκαραβαίος, που τον φορούσαν για να τους προστατεύει και να τους δίνει ενέργεια και κουράγιο.


Ένα ethnic κόσμημα είναι συχνα το τέλειο φινίρισμα για μια επιτυχημένη εμφάνιση. Μπορεί να συνδυαστεί με μια σπορ εμφάνιση αλλά και με πιο επίσημο ένδυμα. Τολμήστε το διαφορετικό και κάντε εντύπωση φορώντας ένα ογκώδες πολύχρωμο περιδέραιο ή πολλά και διαφορετικά βραχιόλια. Αν εμπνευστείτε από την παράδοση και τη λαική τέχνη του κάθε πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας στυλ και να εντυπωσιάσετε σε κάθε έξοδο.

Η ανάρτηση αφιερωμένη στη Ρίκη που τα ethnic κοσμήματα είναι τα αγαπημένα της!

Η φίλη μου η Χρύσα τελευταία δημιουργησε κάποια εκπληκτικά ethnic κομμάτια. Σας τα δείχνω παρακάτω, εαν θέλετε λεπτομέριες για κάποιο από αυτά μπορείτε να της στείλετε email:
cd@commodore.gr
 
  
  



Ιδέες για ethnic  κοσμηματα που βρήκα στο web

 
  
  
 
  
  
 

7 σχόλια:

mia maria είπε...

Τι όμορφα που είναι! Καλό Σαββατοκύριακο!

kariatida62 είπε...

Ωραία είναι και της φίλης σου τα κοσμήματα!
Τα έθνικ και μένα μου αρέσουν πολύ, συνήθως φοριούνται περισσότερο το Καλοκαιράκι...
Ένα χορό αλλιώτικο έχω για σένα, πέρνα άλλη μια φορά απο το σπίτι, δεν είχα προλάβει να μαγειρέψω όταν μου κτύπησες το κουδούνι το πρωί!:))

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ομορφα χρώματα, ζεστά και φωτεινά!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!!

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.ΜΠΗΚΕ Η ΑΝΟΙΞΗ :)))

Phivos Nicolaides είπε...

Φαίνονται πολύ ωραία!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Κατ΄ αρχην να σ ευχαριστήσω για την αφιέρωση!
Και να σκεφτεις οτι παρολίγο να μη την δω, νόμιζα οτι ειχα ενα μικρό πρόβλημα με τον υπολογιστή, αλλα τελικά είναι μεγαλο
Ο υπολογιστής πέθανε, ζήτω ο νεος υπολογιστής που θα πάρω σημερα
χα χα

Φιλιά κοριτσάκι


ΥΓ Πω πω τι μου εκανες με αυτά τα κοσμήματα, μου ανοιξες μεγάλη όρεξη

Unknown είπε...

πολύ ωραία, αυτά που φτιαχνεις! θα μπορούσες να μου πεις από που να προμηθευτώ χάντρες γιατί μένω Ρέθυμνο και η αγορά ειναι περιορισμένη;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι