Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Η επιστροφή του Fabergé


Ο  Fabergé ήταν ο κοσμηματοποιός του τελευταίου Ρώσου τσάρου και ο δημιουργός των θρυλικών αυγών του Πάσχα.

Η εταιρεία του δημιουργήθηκε στην Αγία Πετρούπολη το 1842, και αναπτύχθηκέ τόσο που ο Fabergé έγινε ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιτυχημένους παραγωγούς της Ρωσίας στα κοσμήματα και τα έργα τέχνης.

 Η επιστροφή της εταιρείας Fabergé στο είδος έγινε πρόσφατα, ακόμη και αν οι κατασκευαστές αγαθών πολυτελείας προετοιμάζονται για μια σκληρή χρόνια, όταν παρουσίασε την πρώτη συλλογή κοσμημάτων της μετά από 90 χρόνια. Η συλλογή αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας δύο χρόνων από τους ιδιοκτήτες της Fabergé που θέλουν να αναζωογονήσουν το σήμα της εταιρείας.


Η νέα συλλογή δεν περιλαμβάνει αυγά, αλλά αποτελείται από πολύχρωμα κομμάτια που βασίζονται σε μοτίβα  λουλουδιών και ζώων. Οι τιμές κυμαίνονται από 40.000 δολάρια για ένα δαχτυλίδι, σε 7 εκατομμύρια για ένα βραχιόλι, εμπνευσμένο από τον πίνακα "Water Lillies" του  Monet.

Οι κληρονόμοι  του Fabergé δήλωσαν ότι στα άμεσα σχέδια της εταιρείας δεν υπάρχει η παραγωγή των πολύτιμων αυγών που την έκαναν διάσημη, αλλά δεν το απέκλεισαν λέγοντας ότι είναι το πιο ισχυρό σύμβολο του οίκου Fabergé. Τα σκουλαρίκια, τα δαχτυλίδια και οι καρφίτσες με τους πολύχρωμους πολύτιμους λίθους δεν θα μπορούν να αγοραστούν  από καταστημάτα λιανικής πώλησης, αλλά μέσω του website της εταιρείας.

 

  
  
  
 

6 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Δεν χρειάζονται αυγά!!! Υπέροχα, κομψοτεχνήματα! Κρίμα να μη τα δώσουν σε καταστήματα λιανικής πώλησης,γιατί εγώ δεν ψωνίζω μέσω web...:))
Mέρες έχω να σου στείλω φιλί Δροσοσταλίτσα μου...

Δημιουργία είπε...

Τελεια αντικειμενα, με πολυ γουστο.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πανέμορφα, αληθινά κομψοτεχνήματα!!
Φιλιά, καλό βράδυ!

Erato είπε...

Πανέμορφα είναι όλα !
Καλησπέρα !

drosostalitsa είπε...

Καλημέρα φίλες μου!
Καρυ μου επειδή όπως είδες οι τιμές είναι τσουχτερές , οπότε και σε καταστήματα να τα δίνανε, εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να είμαι και από τις καλύτερες πελάτισες του Faberge... χεχε
Φιλάκια back ***

Momzcuizine είπε...

Καλημέρα,

Εκτώς απο την δουλειά μου ,έχω και 2 χόμπη, να φτιάχνω κολόνιες και να ασχολούμε με Faberge ,ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΩ !!
Εγώ φτιάξει αυγό απο στρουθοκάμηλο ,
ήταν πολύ όμορφο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι