Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Φροντίδα στο διαμάντι σας

Το διαμάντι εκτός από την αξεπέραστη ομορφιά του, είναι ο σκληρότερος και ανθεκτικότερος λίθος στη γη. Με την κατάλληλη φροντίδα, μπορεί να διαρκέσει μια ζωή και να δωθεί ως κειμήλιο στις μελλοντικές γενιές, χωρίς να έχει χάσει καθόλου από τη λάμψη του. Παρόλαυτα θα μπορούσε να γρατσουνιστεί ή να θαμπώσει, εάν δεν το φροντίσουμε σωστά.



Εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν στη διαφύλαξη της μακράς ζωής και της ομορφιάς του διαμαντιού σας...


    * Ένα διαμάντι μπορεί να χαράξει ένα άλλο διαμάντι, καθώς και άλλα κοσμήματα γύρω του, γι αυτό καλό είναι να αποθηκεύετε τα διαμαντένια κοσμήματα χωριστά. Αν χρειαστεί να αποθηκευτούν κάποια κοσμήματα μαζί με διαμάντια, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μπερδεμένα και δεν τρίβεται το ένα πάνω στο άλλο. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης είναι να χρησιμοποιήσετε μία κοσμηματοθήκη με πολλά συρτάρια ή απλά ένα ύφασμα για να τυλίξετε τα πολύτιμα σας κοσμήματα.

    * Ποτέ μην φοράτε τα κοσμήματα με διαμάντια, ενώ κάνετε βαριά εργασία. Ακόμη και αν ένα διαμάντι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, μπορεί να γρατσουνηθεί και να πελεκηθεί από ένα σκληρό χτύπημα. Ακόμα και από μια καθημερινή δραστηριότητα μπορεί να χαλαρώσει το δέσιμο και να λερωθούν με βρωμιές τα λεπτά σημεία των ενώσεων του κοσμήματος.

    * Μην αφήνετε τα διαμάντια σας να έρθουν σε επαφή με χλωρίνη, χλώριο ή άλλες χημικές ουσίες.

    * Να φροντίζετε για την καθαριότητα των διαμαντιών σας τακτικά. Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο καθαριστικο του εμπορίου για κοσμήματα, ακολουθήστε τις οδηγίες της ετικέτας. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τα διαμαντένια κοσμήματα σας βουτώντας τα σε ένα μικρό μπολ με ζεστό σαπουνόνερο από κάποιο ήπιο υγρό απορρυπαντικό. Απαλά βουρτσίστε το κομμάτι με μια μαλακή οδοντόβουρτσα για να διώξετε τυχόν σκόνη ή βρωμιά κάτω από τις ενώσεις. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ζεστό τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε με ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδι. Τέλος, ένας πολύ απλός τρόπος για να καθαρίσετε τα διαμάντια σας είναι να τα βουτήξετε σε ένα ποτήρι βότκα.

    * Αν το διαμάντι σας έχει υποστεί κάποιο ράγισμα, μπορεί να χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Τα διαμάντια μπορεί να είναι χρωματιστούν, να επιχριστούν ή και ακόμα να θερμανθούν για τη βελτίωση της εμφάνισης τους. Οι ακαθαρσίες μπορούν μερικές φορές να απομακρυνθούν  με λέιζερ, ενώ τα χτυπήματα να γεμίσουν με ειδικό υλικό που μοιάζει με γυαλί.  Ρωτήστε έναν κοσμηματοποιό που εμπιστεύεστε για να σας ενημερώσει και να σας συμβουλεύσει για τις ειδικές διαδικασίες.

    * Πηγαίνετε τα διαμαντένια σας κοσμήματα σε ένα ειδικό κάθε έξι μήνες για να έχουν επαγγελματική φροντίδα, να καθαρίζονται και να έχουν ελέγχονται για φθορές.



Η φροντίδα στα διαμαντένια κοσμήματα σας θα κάνει την λάμψη τους να μην εξασθενήσει ποτέ και να διαρκέσουν παντοτινά!

7 σχόλια:

Αγγελικη Ν είπε...

Σε όλα αυτά υπάρχει μια προυπόθεση: Να έχεις διαμάντια!
Και.. δεν διαθέτω...

Maria B. είπε...

πολύ σωστές οι πληροφορίες αλλά πολύ σωστή και η προλαλήσασα, δεν διαθέτω διαμάντια !!!

φιλια πολλά και καλό σ/κ

drosostalitsa είπε...

Καλημέρα κορίτσια!
Τι σύμπτωση..ουτε εγώ δεν έχω διαμάντια...
Αλλά αν κάποια στιγμή αποκτήσω;;; ....να μην ξερω πως να τα φροντίσω;!

Φιλιά ***

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα
Συμφωνώ απόλυτα και ταυτίζομαι με Αγγελική Ν

δεν έχω διαμάντια καρδιά μου

erifili είπε...

Αχ!διαμάντια. Το άπιαστο όνειρο κάθε γυναίκας πλην ορισμένων εξαιρέσεων.Αν είχα διαμάντια θα καθόμουν να γράφω στο blog? Eνα μικρό μπριγιάν για τον λαιμό έκανα δώρο στον εαυτό μου πρόπερσι, και με "έτσουξε".

ria είπε...

και εγώ κορίτσια που έχω, είναι τόσο μικρά που δεν τραυματίζουν το ένα το άλλο, ούτε υπάρχει περίπτωση να κάνουν ρωγμή!

μου αρέσουν οι αναρτήσεις για τους λίθους, αλλά και για τη δημιουργία κοσμημάτων. πως μπορώ να βρώ χρυσό σύρμα, γιατί είμα αλλεργική στο ασήμι;

drosostalitsa είπε...

Erifili & ria καλημέρα σας!
Εσείς καταφέρατε να αποκτήσετε διαμάντια... ανεξαρτήτα το μέγεθος δεν παύουν να είναι.. a girl's best friend! χιχι

Ria σε όλα τα καταστήματα που πουλάνε εξαρτήματα γα κοσμήματα έχει χρυσό σύρμα. Βέβαι συνήθως είναι χάλκινη βάση με επικάλυψη χρυσού. Θα το βρείς εύκολα!
Πολλά φιλιά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι