Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ - ΑΙΜΑΤΙΤΗΣ (hematite)


Ο μεταλλικός γκρι ημιπολύτιμος λίθος υπάρχει στην ιστορία των ανθρώπων από τα αρχαία χρόνια .

Οι Έλληνες κατοχύρωσαν το όνομα Αιματίτης για αυτό το κρύσταλλο γιατί η σκόνη του έχει παρόμοιο χρώμα με το αίμα. Πίστευαν ότι τα κοιτάσματα του Αιματίτη είχαν διαμορφωθεί κάτω από αρχαία πεδία μαχών, όπου το αίμα των πολεμιστών είχε κυλίσει στο έδαφος και είχε σκληρύνει σε στρώματα, για να δημιουργηθεί έτσι ο ημιπολύτιμος λίθος.


Φημολογείται επίσης ότι πλάκες αυτού του ημιπολύτιμου λίθου λειτούργησαν ως οι πρώτοι καθρέπτες στα κάστρα των βασιλιάδων. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τοποθετούσαν τον Αιματίτη στους τάφους τους και οι Ινδιάνοι θεωρούσαν πως αν βαφούν με χρώματα από σκόνη αιματίτη, θα είναι αόρατοι και αήττητοι στη μάχη. Κατά τον όγδοο αιώνα η "πέτρα του αίματος" συμβόλιζε το πένθος.


Ο Αιματίτης έχει μια μακρά ιστορία ως φαρμακευτικό ορυκτό. Χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα  για να σταματήσει την αιμορραγία  και ως αντίδοτο σε δηλητήριο. Επίσης για να βοηθήσει τις λειτουργίες των νεφρών και πολλές φορές για ήσυχο ύπνο χωρίς εφιάλτες και διαταραχές. Οι αρχαίοι πίστευαν ότι ο Αιματίτης βοηθάει κατά της ζάλης και των πονοκέφαλων καθώς και ότι είναι ένας χαλαρωτικός λίθος που ηρεμεί τα νεύρα και τις ορμόνες.


Είναι ένας αρσενικός πολύτιμος λίθος που συνδέεται με το στοιχείο της φωτιάς. Σε κόσμημα είναι καλύτερα  να φοριέται σε ένα δαχτυλίδι στο αριστερό χέρι επειδή λέγεται ότι έτσι αυξάνει την διαίσθηση.

Συναντάμε επίσης τον μαγνητικό αιματίτη που χρησιμοποιείται στην δημιουργία κοσμημάτων για θεραπευτικούς σκοπούς. Βέβαια υπάρχουν πολλοί που αμφισβητούν  αυτό το είδος της θεραπείας, αλλά και πολλοί άλλοι που τη θεωρούν ιδιαίτερα ωφέλιμη.


Λίθοι Αιματίτη (hematite)









Πνευματικές ιδιότητες του Αιματίτη

  • Ο Αιματίτης εμπνέει την ειρήνη στους ανθρώπους.
  •  Φέρνει ισορροπία.
  •  Επίσης δίνει την αίσθηση της σαφήνειας και αυξάνει την διαίσθηση.
  •  Βοηθά στην ανάπτυξη του πνευματικού κόσμου αυτού που τον φοράει.
  •  Ο Αιματίτης βελτιώνει τις σχέσεις.

Θεραπευτικές ιδιότητες του Αιματίτη

  • Είναι ένας καλός λίθος για το αίμα και τις νεφρικές διαταραχές.
  • Ο Αιματίτης έχει φορεθεί ως φυλαχτό κατά της αιμορραγίας.
  • Βοηθά τις λειτουργίες του λεπτού έντερου, αυξάνοντας την απορρόφηση του σιδήρου - η οποία αυξάνει τα επίπεδα του οξυγόνου στο σώμα.
  • Μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι ευαίσθητοι στον αιματίτη και να δημιουργείται μια μικρή φλεγμονή πάνω στο δέρμα. Βεβαιωθείτε κάνοντας μια δοκιμή πριν το φορέσετε.

Κοσμήματα με Αιματίτη




3 σχόλια:

Ανεράιδα είπε...

πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες! Και υπέροχα κοσμήματα, όπως πάντα!!

anthivolon είπε...

Δροσοσταλίτσα μου,
Σ'ευχαριστώ για όλα αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα που μας γράφεις.

Magda^_^ είπε...

Σας έχω ένα βραβειάκι!!Θα περάσετε να το πάρετε ??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι