Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Sea Glass - Γυαλιά της Θάλασσας στα Κοσμήματα!

Πλησιάζει το καλοκαιράκι και οι βόλτες μας στην παραλία αρχίζουν να πληθαίνουν. Θέλουμε να χαρούμε τον ήλιο και τη θάλασσα μια ώρα αρχύτερα και αυτή η εποχή είναι ιδανική για περπάτημα στις ακτές και τη συλλογή εξαιρετικών υλικών που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τα κοσμήματα που θέλουμε να δημιουργήσουμε!


Όχι δε θα σας μιλήσω για τα κοχύλια - το αφήνω για αργότερα αυτό!  Θα σας μιλήσω για τα γυαλιά που έχουν διαβρωθεί από την αλμύρα της θάλασσας και έχουν αποκτήσει μια υπέροχη ματ εμφάνιση! Αυτά τα γυαλιά της θάλασσας μπορούν να στολίσουν τις χειροποίητες δημιουργίες μας και να απογειώσουν την εμφάνιση τους.


Αν και το πλαστικό έχει αντικαταστήσει το γυαλί σε πολλές λειτουργίες στην εποχή μας, στις παραλίες τα γυαλιά υπάρχουν ακόμα σε αφθονία. Απλά θέλει λίγο υπομονή  για να  βρούμε τα γυαλιά που μοιάζουν με ημιπολύτιμους λίθους,να τα μαζέψουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε στα κοσμήματα μας.


Το 2008 το περιοδικό του National Geographic Society ανέφερε ότι το να βρεις γυαλιά της θάλασσας είναι πιο σπάνιο από ποτέ. Παρόλαυτα πολλοί δημιουργοί και καλλιτέχνες επιμένουν στην συλλογή τους γιατί πρόκειται για ένα εντυπωσιακό υλικό.



Τα πιο σπάνια χρώματα των γυαλιών της θάλασσας θεωρούνται τα κόκκινα και τα πορτοκαλί. Όμως τα πιο σημαντικά στοιχεία της ποιότητας τους είναι το πόσο λεία επιφάνεια έχουν, η έλλειψη ραγισμάτων και ρωγμών, το μέγεθος και το σχήμα τους.



Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην παραλία μην χάσετε την ευκαιρία να ψάξετε για αυτούς τους μικρούς θησαυρούς! Το κάθε κομμάτι είναι μοναδικό και σπάνιο!


Κοσμήματα με γυαλιά της θάλασσας

15 σχόλια:

eleni είπε...

Τέλεια!Ποτέ δε θα φανταζόμουν ότι οι γυαλόπετρες,που μάζευαν τα κορίτσια,όταν ήταν μικρούλες,θα έδιναν τέτοια θαυμάσια κοσμήματα!
Είδες άν έχεις άγνοια;
Θαυμάσια όλα,με όμορφους χρωματισμούς!
Φιλιά!

anthivolon είπε...

Ωραίες πράγματι οι υαλόπετρες που βρίσκουμε στη θάλασσα αλλά έχουν ένα μειονέκτημα, δεν μπορούν να τρυπηθούν εύκολα παρά μόνο με laser. Βέβαια υπάρχει κι ένας τρόπος να τις δέσεις με σύρμα στο κόσμημα, αλλά αυτό απαιτεί πολύ μεγάλη δεξιοτεχνία. Πάντως Drosostalitsa μου πάλι πρωτοτύπησες!!! Πολύ ωραία η ανάρτησή σου και τα χρώματα των πετρών φανταστικά, ομολογώ ότι τέτοια χρώματα δεν ήμουν ποτέ τυχερή να βρώ!!! Στο εξής θα έχω το νού μου!!
Σε φιλώ
Καλό απόγευμα

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Oμορφα, ταξιδιάρικα..
Πώς μια τυχαία ανακάλυψη στην άμμο, γίνεται έργο τέχνης!!!
Να σου θυμίζει θάλασσα, γαλάζιο...
Να φτιάχνει την διάθεση μόνο με ένα κοίταγμα!
Αυτό ένοιωσα κοριτσάκι μου!
Και ο ιππόκαμπος με ταξιδεύει ακόμα!!!!

Asteri (Maria) είπε...

Oυάου!!! Τι τέλεια κοσμήματα είναι αυτά;;;; ειδικά το αλογάκι της Παναγίτσας!!!!

Φιλιά
καλό απόγευμα

Rena είπε...

ΟΥΑΟΥ Βρίσκω πολλά τέτοια και δεν είχα σκεφτεί να τα χρησημοποιήσω έτσι.Τα παιδιά μου τα μάζευαν μικρά και συναγωνίζονταν ποιο θα βρει τα πιο πολλά διαμάντια!


ΥΓ Δεν σπάνε στο τρύπημα με τι τα τρυπάς;

sweet dreams είπε...

Το ένα ειναι πιο τέλειο απο το άλλο.Με ενδιαφερει και μενα να μαθω πως τα τρυπας και πως τα προσαρμοζεις στο συρμα.Τα κολλας ή τα σφιγγεις στο συρμα? Ευχαριστω.

L είπε...

Πολύ εντυπωσιακά!
Όλα μας τα έδωσε η φύση απλόχερα...!

Magda^_^ είπε...

Kαλά ε,είναι θεικα!
Δεν υπάρχουν!Με τροχό οδομτιάτρου λές να μπορώ να τα τρυπήσω?(η μαμά μου είναι οδοντιατρος καλέ!!)

anthoula είπε...

καλημέρα.παλι μας εντυπωσιασες.ειναι ολες οι υαλοπετρες καταπληκτικες.νομιζεις οτι θα μπορουσα να τις τρυπισω με τροχο που χρησιμοποιουν στο πεντικιουρ;το δεσιμο με συρμα πως μπορω να το μαθω;

Irini είπε...

Καλά τι έργα τέχνης είναι αυτά,ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι θα μπορούσες να φτιάξεις τέτοια κοσμήματα από τα γυαλάκια που μαζεύαμε η κόρη μου και εγώ στην θάλασσα.Δροσοσταλίτσα μου,σου βγάζω το καπέλο,φανταστική η ανάρτηση σου!!!!!

Marianna Stamou είπε...

Καλά πραγματικά ούτε μου είχε περάσει από το μυαλό, ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τα γυαλιά της θάλασσας σε κοσμήματα! Όμορφη ιδέα, ty for the tip;)

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Μαζεύω-μαζεύω αλλά δεν έχω καταφέρει ναχω τόσα για να φτιάξω κάτι αξιοπρεπές. Περιμένω με αγωνία να μας μαθεις πως τα τρυπάμε.Προβλέπω να τα στείλουμε μαζικά στη Μάγδα να τα τρυπήσει η μαμά!!!

drosostalitsa είπε...

Καλησπέρα!!! Έλειπα για το 3μερο και αργησα λίγο να σας απαντήσω φίλες μου! Με συγχωρείτε! Εγώ συνηθίζω να τις δένω με σύρμα τις υαλόπετρες λόγω του οτι δεν μπορείς ευκολα να ανοιξεις τρύπες,σπάζουν ή ραγίζουν..Αλλά με πολύ προσοχή και βάζοντας τες πάνω σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι έχω καταφέρει στο παρελθόν να ανοίξω τρύπα με το ειδικό εργαλείο. Ας κάνει τη δοκιμή η Μαγδούλα μας και μάλον όλες θα τις στείλουμε εκει χιχιχιχι. Αν στην πορεία ανακαλύψω κανένα πιο ευκολο τρόπο θα σας το ανακοινώσω.
Φιλάκια

Ανεράιδα είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση, πολύ καλοκαιρινά κοσμήματα. Πανέμορφα!!

marilia είπε...

Καλέ, αυτά είναι υπέροχα!!!! Έχουμε ένα κουτάκι με δαύτα, αλλά, δυστυχώς, μικρούλικα. Κάτι μπορούν να γίνουν όμως κι αυτά. Χμ...!

Φιλιά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι