Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Σχέδια για Κοσμήματα: Πηγές Έμπνευσης!



Στην δημιουργία των χειροποίητων κοσμημάτων μας πάντα θέλουμε να έχουμε ιδιαίτερα και πρωτότυπα σχέδια! Χρησιμοποιούμε την φαντασία μας για να οραματιστούμε νέα σχήματα και κατασκευές που θα κάνουν εντύπωση και θα είναι ξεχωριστές ιδέες.

 Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον σχεδιασμό των κοσμημάτων μας είναι πάντα ένα μπλοκ ζωγραφικής, όπου μπορούμε να σημειώνουμε ότι μας κάνει εντύπωση στον κόσμο γύρω μας. Έτσι θα κρατάμε πάντα φρέσκιες ιδέες!

 Από πού να εμπνευστώ;





Τα στάδια μιας δημιουργίας. Η έμπνευση της ιδέας από ένα κούτσουρο, στη συνέχεια  ο σχεδιασμός και κατόπιν η κατασκευή και το αποτέλεσμα!

Οι πηγές έμπνευσης που μπορούν να μας επηρεάσουν συχνά αφορούν στα παρακάτω θέματα:

•    Τα υλικά που χρησιμοποιούμε. Τα πρωτότυπα και διαφορετικά υλικά εξιτάρουν την φαντασία μας και δίνουν την δυνατότητα στον δημιουργό να ανακαλύψει νέες τεχνικές και να εισχωρήσει πιο βαθιά στο σχεδιασμό των χειροποίητων κοσμημάτων


•    Οι ιστορικές εποχές. Η ιστορία είναι μία ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και προμηθεύει με φανταστικές ιδέες τους σχεδιαστές κοσμημάτων. Ο Αιγυπτιακός πολιτισμός, η Μεσαιωνική εποχή, η τάση του Μπαρόκ και πολλά άλλα στυλ του παρελθόντος μπορούν να μας εμπνεύσουν με πλούσια στοιχεία για να κατασκευάσουμε μοναδικά κομμάτια.



•    Η φύση. Τι πιο ενδιαφέρον και πρωτότυπο από το φυσικό μας κόσμο; Άπειρες ιδέες για υλικά, χρώματα και σχέδια βρίσκονται παντού γύρω μας, έτοιμα να μας επηρεάσουν θετικά στη δημιουργία του χειροποίητου κοσμήματος. Τα λουλούδια , η θάλασσα, ο ουρανός ακόμα και ο άνεμος είναι εξαιρετικές πηγές έμπνευσης για τους δημιουργούς.


•    Σύμβολα. Διάφορα σχήματα και σύμβολα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στο βάθος των αιώνων μπορούν να γίνουν εξαιρετικά κοσμήματα. Αν παρατηρήσουμε τριγύρω μας θα δούμε σύμβολα παντού. Μην διστάζετε να τα χρησιμοποιήσετε για τον σχεδιασμό των κοσμημάτων και να φανταστείτε το επόμενο σας κόσμημα.


•    Θέματα. Το να ορίσουμε ένα θέμα όταν κατασκευάζουμε χειροποίητα κοσμήματα είναι από τις πιο συνηθισμένες τεχνικές για έμπνευση. Παράδειγμα, ένα θέμα που μπορεί να μας εμπνεύσει μπορεί να είναι μία εποχή του έτους, πχ η άνοιξη ή ακόμα πιο συχνά το καλοκαίρι. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία θεμάτων για να διαλέξουμε, όπως η θρησκεία, η μουσική, ο χορός.

13 σχόλια:

Unknown είπε...

Αχ τι υπέροχες συμβουλές είναι αυτές!!!! Πάντα είναι χρήσιμες τέτοιες συμβουλές!!!

Rena είπε...

Χαρτί και μολύβι απαραίτητα αξεσουάρ!

Μαριάννα είπε...

τελεια συμβουλή! να δούμε αν έρθει και η εμπνεση!!

lourdi lourdaki είπε...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ!!
ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!

SpIrToKoYto είπε...

μου αρέσουν οι ιδέες σου...μου αρέσουν οι δημιουργίες σου...μα πιό πολύ μου αρέσει η καλή σου διάθεση να μοιραστείς μαζί μας τα μυστικά σου...
φιλιά και καλό σου Σ/Κ...-:))

ΕΛΕΝΑ είπε...

Συμβουλές και πληροφορίες πάρα πολύ χρήσιμες!!
Καλό σου Σαββατοκύριακο!

Δέσποινα είπε...

Αχ,πότε θα βρω χρόνο να καταπιαστώ κι εγώ με τα κοσμήματα;;;;;
Οι χάντρες και τα πενσάκια μου είναι στο ντουλάπι και περιμένουν υπομονετικά,αλλά εγώ τίποτα!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Πέρασα να σου ευχηθώ νάσαι πάντα ευτυχισμένη και δημιουργική!

Ανεράιδα είπε...

Πολύ καλές συμβουλές!! Ευχαριστούμε, κοριτσάκι!!

olivetreegirl είπε...

Εξαιρετικά χρήσιμη ανάρτηση! Μπράβο!!

Δημιουργία είπε...

Καλη εβδομαδα να εχεις, ομορφη και δημιουργικη.

princess είπε...

αχ βρε δροσοσταλιτσα πραγματικά πρεπει να σε στεψουμε βασιλισσα των συμβουλών!!! είναι πολύ χρήσιμες και απάραητητες φιλάκια πολλα

drosostalitsa είπε...

Γειά σας φιλες μου!!!Ευχαριστώ πολύ που περάσατε, σας ευχομαι ένα όμορφο βράδυ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι