Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Κόμποι στα κοσμήματα

Συνήθως δε χρειάζεται να δένουμε κόμπους ανάμεσα στις χάντρες, αλλά εμένα μου αρέσει να το κάνω για διάφορους λόγους.
Ο πρώτος λόγος είναι για να μην τρίβονται οι χάντρες μεταξύ τους και καταστρέφονται. Επίσης εάν το κολιέ σας σπάσει θα είναι δύσκολο να ξαναβρείτε τις χάντρες που έχουν διασκορπιστεί σε όλο το χώρο τριγύρω σας. Περισσότερο όμως από όλα γιατί τα κοσμήματα δείχνουν καλύτερα έτσι, δεν είναι άκαμπτα και στρώνουν πιο όμορφα πάνω στο σώμα. Οι κόμποι επίσης προσθέτουν μήκος στα κοσμήματα και έτσι δε χρειάζεται να χρησιμοποιούμαι τόσες πολλές χάντρες.

  Ο απλός κόμπος: Είναι αυτός που χρησιμοποιούμαι πιο συχνά. Αν και δεν είναι από τους δυνατούς κόμπους, είναι καλός για να διατηρεί τις χάντρες στη θέση τους.



Ο κόμπος οκτώ: Αυτός ο κόμπος είναι μεγαλύτερος, πιο δυνατός και λύνεται πιο εύκολα. Επίσης δεν καταστρέφει τόσο το νήμα σας όσο ο απλός κόμπος.

 Ο σταυρόκομπος: Τον χρησιμοποιούμαι όταν θέλουμε να ενώσουμε δύο νήματα. Για να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα τραβάμε με την ίδια δύναμη τα νήματα προς την αντίθετη κατεύθυνση.
  

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου! Πολύ όμορφο κι έξυπνο το Blog σου! Μήπως μπορείς να περάσεις και τον κόμπο που κάνουμε ώστε να ρυθμίζουμε μόνοι μας το ύψος του κρεμαστού;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι