Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ – ΡΟΥΜΠΙΝΙ (Ruby)

Ποιο χρώμα συνδέουμε αυτόματα με την αγάπη, το πάθος και τη δύναμη; Είναι προφανές, έτσι; Το κόκκινο εκπέμπει ζεστασιά και την ισχυρή αίσθηση της ζωντάνιας! Και το κόκκινο είναι το χρώμα του Ρουμπινιού (ruby στα αγγλικά), του βασιλιά των πολύτιμων λίθων! Στον συναρπαστικό κόσμο των πολύτιμων λίθων, το ρουμπίνι είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης.

Για χιλιάδες χρόνια, το ρουμπίνι θεωρείται ένας από τους πιο πολύτιμους λίθους της Γης. Έχει ότι πρέπει να έχει μια πολύτιμη πέτρα: υπέροχο χρώμα, εξαιρετική σκληρότητα και διαπεραστική λαμπρότητα. Εκτός από αυτό, είναι ένας εξαιρετικά σπάνιο λίθος, ιδίως για τις καλύτερες ποιότητες του.

Η Ινδία είναι η κλασική χώρας καταγωγής του ρουμπινιού. Στα μεγάλα έργα της ινδικής λογοτεχνίας, βρίσκεται ένα πλούσιο απόθεμα γνώσεων σχετικά με τους πολύτιμους λίθους. Το όνομα του στην σανσκριτική γλώσσα είναι "ratnaraj", το οποίο σημαίνει "βασιλιάς των λίθων". Κάθε φορά που ένα ιδιαίτερα όμορφο ρουμπίνι βρισκόταν, ο κυβερνήτης έστειλε υψηλούς αξιωματούχους για την προστασία του και το υποδεχόταν  με κατάλληλο ύφος . Σήμερα, τα ρουμπίνια εξακολουθούν να κοσμούν το έμβλημα πολλών βασιλιάδων.

Ορισμένοι πολιτισμοί πίστευαν ότι η πέτρα κάνει άτρωτους τους ιδιοκτήτες της και λέγεται ότι η πέτρα γίνεται πιο σκουρόχρωμη για να προειδοποιήσει για επικείμενο κίνδυνο. Τέτοια ήταν η εκτίμηση και ο σεβασμός προς τα ρουμπίνια  που λέγεται ότι όποιος το φοράει είναι ευλογημένος με σοφία, την υγεία, τον πλούτο και την μεγάλη επιτυχία στην αγάπη.

Το ρουμπίνι είναι η πέτρα του Κριού στο ζωδιακό κύκλο και αντιστοιχεί στο μήνα Αυγουστο.


Λίθοι Ρουμπίνι


 
 
 
 
 

Πνευματικές ιδιότητες του ρουμπινιού
·    Ενθαρρύνει το πάθος και την όρεξη για ζωή
·    Προστατεύει την αγάπη και τον έρωτα
·    Βοηθά στην διατήρηση του πλούτου
·    Υπερνικά την εξάντληση και τον λήθαργο και προσδίδει ισχύ και σθένος
Θεραπευτικές ιδιότητες του ρουμπινιού
·    Αποτοξινώνει το σώμα και το αίμα
·    Αντιμετωπίζει πυρετούς και τις μολυσματικές ασθένειες
·    Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν ως αντίδοτο για δηλητήριο
·    Φέρνει γονιμότητα

Κοσμήματα με ρουμπίνια


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 

1 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Καταπληκτική πράγματι πέτρα...αρκεί να συνδυάζεται και να δένεται με το κατάλληλο σχέδιο χρυσού ή πλατίνας για να μην φαίνεται κιτσ!

Το κόκκινο είναι όντως το χρώμα μου (κριός),άρα και η πέτρα μου!
΄Εχει, αλήθεια και το ρουμπίνι βαθμό μέτρησης καθαρότητας, όπως άλλοι πολύτιμοι λίθοι?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι