Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

"Δαντελένιο" τσόκερ για vintage εμφανίσεις. Φτιάξε το μόνος σου!


Φτιάξε μόνος σου κοσμήματα με χάντρες!
Τα κοσμήματα με χάντρες αποτελούν ένα δυνατό κομμάτι στα αξεσουάρ της γυναίκας.

Υπάρχουν απίστευτα σχ'εδια κοσμημάτωνμε χάντρες που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση.





Vintage τσόκερ "δαντέλα"

Θα χρειαστώ:
·    Χάντρες 4mm σε τρία χρώματα
·    Λεπτό νήμα και βελόνα ή πετονιά.
·    Ένα κούμπωμα


Βήμα 1
Περνάω την κλωστή στην βελόνα διπλή και σε αυτή την φάση είναι καλό να την κερώσω με κερί μέλισσας. Κάνω ένα κόμπο στην άκρη. Βάζω 6 χάντρες χρώμα Α, 1 χρώμα Β και μετά άλλες 7 χρώμα Α. Περνάω τη βελόνα μου μέσα από την 1 χάντρα χρώμα Β και διαμέσου των επόμενων 6 χρώμα Α. Έτσι δημιουργώ μία θηλιά από χάντρες
Βήμα 2
Προσθέτω μία χάντρα χρώμα Β και 6 χρώμα Α χάντρες.Συνεχίζω να επαναλαμβάνω αυτό το μοτίβο μέχρι να επιτύχω το επιθυμητό μήκος.

Βήμα 3

Η τελευταία χάντρα θα πρέπει να είναι χρώματος Β. Προσθέτω  7 ακόμα χρώμα Α. Τότε γυρίζω τη βελόνα πίσω και την περνάω από τη τελευταία χάντρα χρώμα Β, δημιουργώντας μια θηλιά και στο άλλο άκρο.

Βήμα 4
Κρατώντας τις χάντρες σφιχτά, προσθέστε 3 χάντρες χρώμα Β, 1 χρώμα Γ, καθώς και 3 ακόμη χρώμα Β. Περνάω τη βελόνα μέσα στην επόμενη χρώμα Β χάντρα στο βασικό σκέλος του κοσμήματος. Τραβάω σταθερά και ελέγχω για να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχουν κενά στο νήμα.

Βήμα 5
Συνεχίζω να περνάω τις χάντρες επαναλαμβανόμενα μέχρι να φτάσω στο τέλος του σκέλους. Θυμάμαι να τραβάω το νήμα για να διατηρείτε σφιχτό..

Βήμα 6
Περνάω την βελόνα μέσα από όλες τις χάντρες της θηλιάς (δηλαδή τις 7 χρώμα Α), στη συνέχεια μέσα στις 4 χάντρες χρώμα Β της δεύτερης σειράς. Η βελόνα θα πρέπει να βγει από τη χάντρα χρώμα Γ.


Βήμα 7
Προσθέτω  7 χάντρες χρώμα Γ (εδώ μπορώ να προσθέσω μακρόστενες χάντρες ή κουδουνάκια) και περνάω το νήμα μέσω της  χάντρας χρώμα Γ  της δεύτερης σειράς. Επαναλαμβάνω μέχρι να έρθω στην τελευταία χάντρα χρώμα Γ στη δεύτερη σειρά.


Βήμα 8
Το νήμα μου μετά την τελευταία χάντρα χρώμα Γ ,  συνεχίζει να τρέχει μέσα από τις χάντρες χρώμα Β στη δεύτερη σειρά και τελικά μέσα από την θηλιά από χάντρες που κάναμε στην αρχή.


Βήμα 9
Τώρα περνάω τη βελόνα μέσα από τις πρώτες 7 χάντρες στην πρώτη γραμμή και κάνω ένα κόμπο.


Βήμα 10
Κόβω το νήμα και βάζω μία σταγόνα κόλλας ή άχρωμο βερνίκια νυχιών στους κόμβους. Τέλος προσθέτω το κούμπωμα στις δύο ακριανές θηλιές

Το "δαντελένιο" τσόκερ μπορεί να προσθέσει μία vintage νότα στην εμφάνιση σας και να συνδιαστεί υπέροχα με στράπλες φόρεμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ή πολλά χρώματα στο τσόκερ και να το κάνετε όσο πλούσιο θέλετε! 
Πρωτότυπες ιδέες και σχέδια για να φτιάξετε μόνοι σας τα δικά σας κοσμήματα με χάντρες.




1 σχόλια:

Potpouri είπε...

φανταστικα τα κοσμιματα σου και ο τροπος που τα παρουσιαζεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι