Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Πώς να προστατεύσω τα ασημένια κοσμήματα;


Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την υπέροχη λάμψη των κοσμημάτων από ασήμι είναι να τα φοράτε! Κάποιες συμβουλές που θα σας δώσω για την αποθήκευση και το καθάρισμά τους μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.




Υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να προστατέψουμε τα ασημένια κοσμήματα από το αντιαισθητικό μαύρισμα. Είναι απαραίτητο να τα προσέχουμε όταν τα φοράμε, αλλά και όταν τα αποθηκεύουμε ή τα καθαρίζουμε.

1. Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε ένα ασημένιο κόσμημα είναι το κλείσιμο σε πλαστική σακούλα αεροστεγώς. Έτσι το κόσμημα δεν έρχεται σε επαφή με τον αέρα και την υγρασία και δε θα οξειδώνετε το μέταλλο. Επίσης με αυτό τον τρόπο μειώνετε ο κίνδυνος τα ασημένια μας κοσμήματα να γρατσουνιστούν και να αποκτήσουν σημάδια. Εάν το κλείσιμο σε σακούλα σας φαίνεται χρονοβόρο και κουραστικό, ένας πιο απλοποιημένος τρόπος να τα προστατέψετε κατά την αποθήκευση είναι να τα τυλίξετε σε βελούδινο ή κάποιο άλλο μαλακό ύφασμα.

2. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον καθαρισμό των ασημένιων κοσμημάτων με τη χρήση χημικών προϊόντων. Κάποιες χημικές ουσίες των καθαριστικών μπορεί να βλάψουν το ασήμι και να δημιουργήσουν λεκέδες που είναι αδύνατο να εξαφανιστούν. Χρησιμοποιείστε προϊόντα που αναφέρονται σε ασημένια αντικείμενα ή κάποια φυσικά υλικά όπως το αλάτι και η σόδα.
Πώς να καθαρίσω εύκολα τα ασημένια μου κοσμήματα;

3. Αποφύγετε να βάζετε κρέμες, make-up ή κολόνια πάνω στα ασημένια κοσμήματα σας. Επίσης όταν μπαίνετε στην πισίνα καλό είναι να τα βγάζετε για να μην έρθουν σε επαφή με το χλώριο. Όπως και όταν κάνετε σκληρές δουλειές στο σπίτι που απαιτούν χημικά καθαριστικά ή ακόμα και όταν ασχολείστε με την κηπουρική.


13 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Θα δοκιμάσω τις οδηγίες σου και θα επανέλθω γιατί έχω πολλά μαυρισμένα με αποτέλεσμα να μην τα φοράω.
Η δυσκολία μου είναι όμως για τα κοσμήματα που δεν είναι επίπεδα κι έχουν σχέδια δεν έχω κατορθώσει άλλη φορά με καθαριστικό ασημικών να τα καθαρίσω.

kariatida62 είπε...

Kαλησπέρα Δροσοσταλίτσα! Ναι την έχω πατήσει και γω με ορισμένα κοσμήματα ασημένια! Πώς γίνεται όμως όσο τα φοράς να διατηρούνται;

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Εγω τα καθαριζω με το απορρυπαντικο πιάτων και μια χαρά γινονται...

xeirodimiourgies είπε...

Συνήθως τα βάζω σε χλιαρό νερό με σόδα. Νομίζω κάνει καλή δουλειά. Μετά καλό σκούπισμα και γυαλίζουν πάλι. Αλλά όχι οτί κρατάει για πολύ

drosostalitsa είπε...

Καλησπέρα!!
Έχω κάνει μια ανάρτηση στο παρελθόν για ευκολο καθάρισμα με σόδα και αλουμινόχαρτο. Είναι απλό και αποτελεσματικο ακόμα και στα πιο περίπλοκα σχέδια!(υπάρχει link στο 2 σε αυτή την ανάρτηση)

Δημιουργία είπε...

Το καθαρισμα με σόδα και αλουμινόχαρτο απαιχτο, τα καθαρισε τα ασημενια κοσμηματα μια χαρα.

Fazemos de Conta είπε...

Lovely blog and work, congratulations,
Bye,

Lúcia
www.fazemosdeconta.com

eudokia είπε...

ευχαριστούμε για τις συμβουλές!

Ξανθή είπε...

Επανήλθα κι ελπίζω να μην κουράζω.
Τα περισσότερα κοσμήματα που θέλω να καθαρίσω έχουν πάνω τους και κάποιες πέτρες.Μπορούν να καθαριστούν με τη μέθοδο της σόδας;;
Όταν λες επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία εννοείς νέο νερό σόδα κλπ;;
Ευχαριστώ

drosostalitsa είπε...

Καλησπέρα!
Να σου απαντήσω Ξανθή στην ερώτηση σου, οι ημιπολύτιμοι λίθοι δεν έχουν κανένα προβλημα αν έρθουν σε επαφή με τη σόδα, μπορείς αφοβα να τα καθαρίσεις με αυτή την μέθοδο. Επίσης ίσως να μη χρειαστεί να επαναλάβεις αλλα εάν χρειαστει κάνεις ξανά από την αρχή την διαδικασία, δηλαδή νέο νερό νέα σόδα ή αλάτι κλπ κλπ :) Περιμένω να μου πεις πως πήγε!!!
Φιλιά σε όλες και σας ευχαριστώ για τα γλυκά λογάκια ***

jasmine είπε...

Για να καθαρίσετε τα ασημένια κοσμήματα υπάρχει μια ακόμη μέθοδος:
Σε ένα μπολάκι βάζετε ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα και μετά στύβετε μισό λεμόνι. Στη συνέχεια, αφήνετε για 2 λεπτά τα ασημένια μέσα στο μπολ και μετά με ένα μαλακό πανάκι τα τρίβετε όπως είναι με την σόδα και τα ξεπλένετε. Αυτός είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να γυαλίσουν τα ασημένια κοσμήματα σας.

drosostalitsa είπε...

Ευχαρισούμε πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας jasmine!!!
φιλάκια

wonder είπε...

Καλημέρα σας μία άλλη λύση για να καθαρίσει κάποιος τα κοσμήματα του με ελάχιστα έξοδα περί τα 2,50 είναι να προμηθευτεί τα ειδικά γυαλιστικά που βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ και καλώς ή κακώς έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τις συμβατές μεθόδους.Γιώργος Καλός ιδιοκτήτης της www.amalfiaccessories.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι