Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Body piercing

Πολλοί διαφορετικοί πολιτισμοί και διαφορετικές κάστες τρυπούσαν το σώμα τους εδώ και αιώνες και το έκαναν για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα για  τους Ρωμαίους πολεμιστές  ήταν ένα σύμβολο δύναμης. Ιστορικά ξέρουμε οτι το τρύπημα σε διάφορα σημεία του σώματος (body piercing) ήταν πολύ δημοφιλές στις νομαδικές φυλές περίπου 2000 χρόνια πριν.

Ας λάβουμε όμως υπόψη οτι σε μερικά μέρη όπως η Αίγυπτος μόνο η βασιλική οικογένεια μπορούσε να κανει body piercing. Εκτιμώντας τα αρχαία κοσμήματα για body piercing θα μπορούσαμε να πούμε  οτι ήταν άλλος ένας τρόπος βελτίωσης της ομορφιάς των λαών.


Στα Μεσαιωνικά χρόνια, η τέχνη του piercing  καταδικάστηκε από τις μάζες και απαγορεύτηκε από μερικές κοινότητες. Αλλά αργότερα ανέκτησε ξανά τη δημοτικότητα του. Οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν κοσμήματα και στο σώμα τους ως μέσο  επίδειξης του πλούτου και της κατάστασής τους Περίπου πριν από μια δεκαετία, το body piercing θεωρήθηκε ως ένα σύμβολο για την επαναστατική νεολαία. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα οι νέοι παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον γι αυτό και το συναντάμε όλο και συχνότερα.


Διαφορετικά είδη body piercing:

1) Τρύπημα στον αφαλό
Το τρύπημα του αφαλού είναιμια από τις πιο δημοφιλείς μορφές του piercing σώματος.  Θεωρείται ότι είναι πολύ δελεαστικό κι ολοένα και περισσότερες γυναίκες δείχνουν ενδιαφέρον.

2) Τρύπημα της μύτης
Το piercing στη μύτη είναι διαδεδομένο εδώ και αιώνες. Σήμερα είναι μια μορφή body piercing ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεολαία. Διάσημοι όπως η Madonna και ο Lenny Kravitz και πολλοί άλλοι έχουν τρύπα στο ρουθούνι και φορούν κοσμήματα στη μύτη τους.

3) Τρύπημα αυτιού
Το τρύπημα του αυτιού είναι η πιο κοινή μορφή του piercing σώματος. Είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και στα δύο φύλα και πλέον γίνεται σε διάφορα σημεία του αυτιού.


4) Τρύπημα της ρώγας
Επίσης υπάρχει από την αρχαιότητα. Σήμερα πάρα πολλοί άνθρωποι τρυπούν το ρώγα τους με την πεποίθηση ότι ενισχύει τα αισθησιακά ερεθίσματα.

5) Τρύπημα στα χείλη
Το τρύπημα στο χείλος έιναι ένας τρόπος για την ενίσχυση της ομορφιάς που χρησιμοποιείται χιλιάδες χρόνια κυρίως στην Κεντρική Αμερική και την Αφρική. Σήμερα είναι μια μοντέρνα μορφή body piercing που τη συναντάμε στους νέους.


6) Τρύπημα στο φρύδι
Το τρύπημα στο φρύδι γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο στις νεαρές ηλικίες.Το συναντάμε σε πολλές προσωπικότητες του αθλητισμού.


7) Τρύπημα της γλώσσας
Αυτή είναι μια  ενδιαφέρουσα μορφή του piercing σώματος. Ίσως λίγο επίπονη διαδικασία αλλά με εξαιρετικό αποτέλεσμα.

.
Όταν αποφασίσετε να κάνετε body piercing θα πρέπει να είστε ενημερωμένοι για την διαδικασία και την θεραπευτική μέριμνα για λίγες μέρες μετά έτσι ώστε να απολαύσετε το νέο σας τρύπημα. Επίσης το body piercing πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε από κάποιο επαγγελματία.

3 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Βρε Δροσοσταλίτσα μου! Βρε Δροσοσταλίτσα μου!!!
Στο Θεό σου, σ'αρέσει το body piercing? Tρυπήματα στον αφαλό, στα χείλη, στη ρώγα ακόμα και στα γεννητικά όργανα!!! Μιλάμε τρέλα σκέτη!!!:)

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Σκουλαρίκι (κι όσα θέλετε τλπ)στ αυτιά ο.κ.,στρασάκι στη μυτούλα διακριτικό,ο.κ.,αλλά τα υπόλοιπα μου κάνουν όχι μόνο αντιαισθητικά αλλά και αντισεξουαλικά,sorry.
Πε΄ρι ορέξεως βέβαια κολοκυθό- πιτα,αλλά να μην πώ τη γνώμη μου;

drosostalitsa είπε...

Καλημέρα!!!
Μου αρέσει το body piercing αλλα μόνο να το βλέπω σε άλλους! Οχι πάνω μου γιατι φοβάμαι.. Επίσης δεν μου αρέσει η υπερβολή με τα πολλά σκουλαρίκια αλλα το διακριτικό θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω αισθησιακό!
Να έχετε μια όμορφη Κυριακή!
Φιλάκια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι