Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Πιαστράκια με χάντρες! Φτιάξτο μόνος σου!


Όπως γνωρίζετε οι πιάστρες που φορούσαμε στα μαθητικά μας χρόνια στα μαλλιά  είναι πίσω στη μόδα. Η τάση φέρνει ξανά τα πιαστράκια κλίπ στα μαλλιά μας και εγώ θέλω να μοιραστώ αυτό το απλό έργο μαζί σας.







Θα χρειαστώ:
  • 1 μεταλλική πιάστρα κλιπ με τρύπα.
  • Λεπτή κλωστή ή πολύ εύκαμπτο σύρμα
  • Βελόνα (αν χρησιμοποιήσω κλωστή)
  • Περίπου 27 γυάλινες χάντρες 4mm
  • Περίπου 50 μικρές χάντρες σπόρους
  • 2 μικρά μενταγιόν ή 2 φτερά
  • Θα προσθέσω και διάφορες άλλες χάντρες που νομίζω ότι ταιριάζουν.



Βήμα 1
Βάζω όλες τις γυάλινες χάντρες μου στην κλωστή μου και κάνω ένα κύκλο δένοντας της 2 άκρες ένα διπλό κόμπο. Αφήνω αρκετά εκατοστά ουρά στις 2 άκρες του σκοινιού μου και τις περνάω και τις 2 από μία μικρή χάντρα σπόρο.

Βήμα 2
Τοποθετώ τον κύκλο των χαντρών πάνω στο πιαστράκι μου και περνάω τις 2 άκρες του σκοινιού μέσα από την τρύπα που έχει η πιάστρα στην κορυφή της, έτσι ώστε η χάντρα σπόρος που έχω βάλει τελευταία να καλύψει την τρύπα.

Βήμα 3
Τυλίγω τώρα την κλωστή μου γύρω από το πάνω σκέλος της πιάστρας και ανάμεσα από κάθε χάντρα ωσότου να κάνω ολόκληρο τον κύκλο και να φτάσω πάλι στην κορυφή της πιάστρας.

Βήμα 4
Περνάω την κλωστή μου πάλι μέσα από την τρύπα να βγω στο κάτω μέρος της πιάστρας και εκεί περνάω στην κλωστή μου άλλη μια χάντρα σπόρο και το δένω σφιχτά δένω 2 κόμπους για να είναι σταθερό.

Βήμα 5
Προσθέτω χάντρες της αρεσκείας μου σε κάθε ένα άκρο από την κλωστή μου και τελειώνοντας βάζω το μικρό μενταγιόν που έχω επιλέξει ή το φτερό.

Φτιάξε ένα πιαστράκι από χρωματιστές χάντρες για να δώσεις ένα νεανικό στυλ στην εμφάνιση σου! Δημιούργησε ένα υπέροχο στολίδι για τα μαλλιά της κόρης σου!!!
Πάντα, εύκολα, γρήγορα και δημιουργικά!!!




3 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Όταν τα λες εύκολα ακούγονται...αν δοκιμάσεις όμως και τα "χέρια σου δεν πιάνουν" όπως π.χ. τα δικά μου ...καλύτερα να τα φτιάχνεις εσύ και να ρχόμαστε να τα διαλέγουμε!

drosostalitsa είπε...

Λίγο υπομονή θέλει και καλή διάθεση! Τα άλλα είναι εύκολα! Άλλωστε ένα χειροποίητο κόσμημα δεν είναι ανάγκη να είναι τέλειο! Η ομορφιά του και ο χαρακτήρας του βρίσκονται εκεί μέσα στις ατέλειες του ;)

Grumpy old man είπε...

hi, thanks for following my blog, really appreciate it.
Colin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι