Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Νυφικό κόσμημα! Τι να διαλέξω;


Παντρεύεσαι ή κάποιος δικός σου σκοπεύει να παντρευτεί;  Αν ναι, είναι πιθανό να ανησυχείς για την επιλογή του κοσμήματος για αυτή τη ξεχωριστή ημέρα. Το νυφικό κόσμημα έχει κι αυτό τάσεις όπως και κάθε άλλο είδος κοσμήματος ή ρούχου.
Θα έχετε παρατηρήσει ότι τα σκουλαρίκια, τα βραχιόλια και τα περιδέραια που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να φορεθούν σε γάμο συχνά  συμπληρώνουν παραδοσιακά νυφικά και είναι λευκά ή ιβουάρ. Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις το κόσμημα της νύφης μπορεί να συνδυαστεί με το χρωματικό θέμα της διακόσμησης του γάμου , ή και να ταιριάζει με μικρές χρωματιστές λεπτομέρειες στο νυφικό φόρεμα.


Κάθε χώρα έχει διαφορετικές τάσεις για το νυφικό κόσμημα. Η Ινδία φαίνεται να είναι η πιο θεαματική! Το κόσμημα είναι πολύ σημαντικό για μια Ινδή νύφη. Η εμφάνιση της νύφης δεν θα είναι πλήρης αν δεν φορά όλα τα κοσμημάτων που ορίζει η παράδοση. Τις περισσότερες φορές, η Ινδή νύφη φοράει κίτρινο χρυσό κόσμημα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποιες επιλέγουν κομμάτια κατασκευασμένα από ασήμι, λευκόχρυσο, πλατίνα, ή κοσμήματα με διαμάντια. Το ρουμπίνι, ο γρανάτης, το σμαράγδι και τα μαργαριτάρια, είναι μερικοί από τους πολύτιμους λίθους που χρησιμοποιούνται πιο συχνά στο ινδικό νυφικό κόσμημα.



Οι Ευρωπαίες νύφες προτιμούν μια πιο εξατομικευμένη εμφάνιση. Μερικές νύφες ακολουθούν τις τάσεις που ορίζουν οι σχεδιαστές και άλλες προτιμούν να επιλέξουν κομμάτια παραδοσιακά. Τα διαμάντια και τα μαργαριτάρια είναι διαχρονικές επιλογές και πολλές έχουν επιλέξει κοσμήματα που περιλαμβάνουν αυτούς τους πολύτιμους λίθους.


Το κόσμημα γάμου έχει μεγαλύτερη σημασία από αυτή που φαίνεται. Δεν είναι μόνο χρυσός, ασήμι ή πλατίνα σπαρμένα με πολύτιμους λίθους, αλλά αποτελεί σύμβολο της αγάπης και της αφοσίωσης. Μια νύφη θα πρέπει να αγοράσει το κόσμημα που θα χρησιμοποιήσει στο γάμο της με φροντίδα γιατί είναι μία από τις  πολύτιμες γλυκές αναμνήσεις του γάμου.

ιδέες για νυφικό κόσμημα


 
 
 
 
 
 
 
 
 



φανταστική ιδέα  εάν έχετε επιλέξει να κάνετε το γάμο σας στην παραλία... 





4 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Eσύ θα μας κάνεις να ξαναπαντρευτούμε!!!
Τι καταπληκτικό το τελευταίο βραχιόλι στο πόδι! Για νύφες ξυπόλητες που παντρεύονται σε νησί!

Savvina είπε...

Καλημέρα drosostalitsa.
Καλώς σε βρίσκω στον χώρο σου.
Πολύ ωραία τα κοσμήματα που μας παρουσίασες.
Όλα ήταν μοναδικά.
Άν και πρόσφατη νυφούλα, εγώ διάλεξα μόνο σκουλαρίκια και βραχιόλι στο μπράτσο να βάλω, αλλά δεν ήταν απλά, είχαν το σχήμα του Μέανδρου όπως και οι βέρες μας.
Να είσαι καλά.

drosostalitsa είπε...

Καλημερα!! Καρυάτιδα εισαι υπέροχη! Πάντα με ανεβάζεις με τα σχολια σου!!! χιχιχι
Savvina μ αρέσει που διάλεξες μόνο 2 κοσμήματα γιατι έτσι φάνηκε η ομορφιά τους. Οταν βλέπω παραφορτωμένες νύφες χάνεται η αξία του καθε κοσμήματος και το αποτέλεσμα είναι μάλλον αντιαισθητικο...

drosostalitsa είπε...

Και το βραχιόλι στο μπράτσο είναι πολύ sexy ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι