Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

"Ζεστό" Μενταγιόν από μάλλινο νήμα! Φτιάξτο μόνος σου

Μπήκαμε για τα καλά στο φθινόπωρο και έτσι σήμερα είπα να κάνουμε ένα "ζεστό" κόσμημα, το οποίο θα ταιριάζει με τα χειμωνιάτικα ρούχα μας!


Μάλλινο νήμα και μία ροδέλα από κατάστημα σιδερικών είναι τα βασικά μου υλικά για αυτό το μενταγιόν, από κει και πέρα μπορώ να το στολίσω με διάφορα άλλα υλικά, όπως σπιράλ από σύρμα, κουμπιά, αλυσίδες, στρας.


Θα χρειαστώ:
  • Μάλλινο νήμα
  • Μεταλλική ροδέλα (μπορεί να αντικατασταθεί και με ροδέλα που θα κάνω από χαρτόνι, αν δεν με ενοχλεί το ότι θα είναι ελαφρύ)
  • Ένα μεταλλικό μικρό κρικάκι
  • Βελόνα
  • Ψαλίδι


Βήμα 1
Περνάω το νήμα μου στη βελόνα και πιάνω το άκρο οριζόντια πάνω στην ροδέλα , όπως φαίνεται στην εικόνα



Βήμα 2
Ξεκινάω να τυλίγω το νήμα γύρω από τη ροδέλα, έτσι ώστε να συμπεριλάβω εσωτερικά το άκρο του νήματος. Αυτή η πλευρά που έκρυψα το νήμα θα είναι η πίσω πλευρά του μενταγιόν μου.



Βήμα 3
Τυλίγω το νήμα όσο πιο σφιχτά περιμετρικά. Στην εικόνα φαίνεται πως είναι η ροδέλα μου τώρα με την πρώτη στρώση του νήματος.




Βήμα 4
Κοιτάζοντας την μπροστά πλευρά του μενταγιόν και ξεκινάω να βάζω τη δεύτερη στρώση του μάλλινου νήματος. Τραβάω συχνά για να σφίγγει και καλύπτω όλα τα κενά.



Βήμα 5
Κάπου εδώ θα προσθέσω το κρικάκι μου. Το περνάω από τη βελόνα και το τραβάω προς τη ροδέλα μου



Βήμα 6
Συνεχίζω και τυλίγω το νήμα ως που να ολοκληρώσω την ροδέλα



Βήμα 6
Μόλις καλύψω όλα τα κενά γυρίσω το μενταγιόν από την πίσω πλευρά και περνάω τη βελόνα μου μέσα από το νήμα που έχω τυλίξει. Επειδή έχω σφίξει πολύ το νήμα δεν είναι και τόσο εύκολο να το περάσω, αλλά αυτό είναι καλό γιατί κάνει το μενταγιόν μου γερό.


Βήμα 7
Κόβω την άκρη  του νήματος όσο πιο κοντά στη ροδέλα μπορώ. Ισως να είναι καλό να προσθέσω μια στάλα κόλλα στιγμής  εκεί που έχω κόψει για να μην μου ξεφτίσει.




Βήμα 8
Αυτό το μενταγιόν που έφτιαξα είναι ένας λευκός καμβάς.



Εδώ πάνω μπορώ να προσθέσω διάφορα χρώματα μάλλινου νήματος, μπορώ να κολλήσω πέτρες ή χάντρες και να δημιουργήσω μοναδικά πρωτότυπα κοσμήματα! Το "ζεστό" μενταγιόν από μαλλί είναι μία ευκολη κατασκευή που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά ένα φθινοπωρινό απόγευμα στο σπίτι!





8 σχόλια:

Ρούλα είπε...

Πολύ ωραια ιδεα! Μπραβο σου!!

drosostalitsa είπε...

Kαλημερα Ρούλα και καλωσήρθες!

K@terin@ είπε...

πάρα πολύ ωραίο και έξυπνο !!!

foteinisou είπε...

Πολύ όμορφες δημιουργίες και με τόσο απλά υλικά!!
Καλό απόγευμα!

ΡΕΝΑ είπε...

Φοβερά έξυπνο.Συγχαρητήρια ενθουσιάστηκα πολύ. Το μπλοκ σου είναι τέλειο. Πρώτη φορά βλέπω τόσο οργανωμένο και με τόση αγάπη φτιαγμένο. Επεξηγείς και με πολλή προσοχή αυτά που λες. Έχω κολλήσει και θα συνεχίσω αύριο. Σ ευχαριστώ γι αυτά τα τόσο ενδιαφέροντα που προσφέρεις.

drosostalitsa είπε...

Μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω με τα ομορφά σας λόγια!Και αφού σας αρέσει προσπαθώ ακόμα περισσότερο να το κάνω καλύτερο!! Ευχαριστώ πολυ , με συγκινείτε!!

katerina είπε...

Δημιουργείς με τον πιο απλό τρόπο πολύ ιδιαίτερα κα πρωτότυπα πράγματα! τον πιο σημαντικό από όλα όμως είναι η διάθεσή σου να τα μοιραστείς με όλους εμάς κι αυτό σε κάνει πραγματικά ξεχωριστή!!

dreamer είπε...

παρα πολυ ωραιο!! θα το κανω δωρο σε μια φιλη μου τωρα τα Χριστουγεννα...θα ξετρελαθει!!
να σε ρωτησω.. ροδελα που μπορω να βρω?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι