Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Η ιστορία του piercing

To piercing (τρύπημα των αφτιών ή άλλων σημείων του σώματος) έχει παράδοση αιώνων! Ειδικά, το τρύπημα των λοβών των αφτιών και του κάτω χείλους είναι μια σημαντική τροποποίηση του σώματος για πολλές φυλές σε όλο τον κόσμο.




Σε μερικές παραδόσεις εάν έχεις μεγάλους και τεντωμένους λοβούς θεωρείται πιο ελκυστικό ακόμα από τα ίδια τα κοσμήματα που φοράς. Πολλές φορές το τρύπημα του αυτιού και το τέντωμα είναι μέρος των τελετών για το βήμα προς την ενήλικη ζωή. Σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής οι γυναίκες αρχίζουν να τεντώνουν τα χείλη τους έξι μήνες πριν από τον γάμο. Το μέγεθος του χείλους δείχνει τον αριθμό των βοοειδών που θα πρέπει να πληρώσει ο σύζυγος για την προίκα της.

 Έχοντας εμφανιστεί ανεξάρτητα σε τόσα διαφορετικά σημεία όπως τη Βόρεια Αμερική, τον Αμαζόνιο, την Ασία, την Αφρική, την Πολυνησία και τη Νέα Ζηλανδία, το piercing σήμερα έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των νέων (και όχι μόνο) στο Δυτικό κόσμο.

Η πρακτική έχει αναπτύξει πολλές παραλλαγές ύφους και τεχνικής.Ένα κόσμημα ή ένα ραβδάκι εισάγεται στο λοβό του αυτιού και σταδιακά με το συνδυασμό του βάρους και του τεντώματος. ο λοβός μερικές φορές φτάνει στο πολλαπλάσιο του αρχικού του μεγέθους.

παραδοσιακό τρύπημα


 
 
 
 

μοντέρνο τρύπημα



 
 
 



(μοντέρνο...;)

1 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Όλη η ανάρτηση πολύ ενδιαφέρουσα!
Αγαπώ την μόδα και είμαι πολύ "ανεκτική" με τις τάσεις της ιδίως στους νέους!
Όμως υπερβολές που αλλοιώνουν το σώμα μας,όπως piercing σε ευαίσθητα σημεία (π.χ. φρύδι πούκανε ο μικρός μου γυιός)και tatoo εκτεταμένο με βρίσκει εντελώς αντίθετη!
Ότι δεν αφήνει ευδιάκριτα σημάδια και δεν μας εκθέτει σε κινδύνους της υγείας μας, καλοδεχούμενα, εάν η μόδα το απαιτεί!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι